info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi ne İyi Başladı

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi ne farklı başladı. Fiyapı İnönü Stadı nda Maccabi Tel Aviv i ağırlayan Beşiktaş, karşılaşmadan 5-1 galip ayrıldı ve üç puanı hanesine yazdırdı. Siyah beyazlıların gollerini Almeida (2), Aurelio, Egemen ve Edu kaydetti.

UEFA Avrupa Ligi (E) grubundaki karşılaşmada Beşiktaş, Fiyapı İnönü Stadı'nda Maccabi Tel Aviv'i 5-1 mağlup etti.

Beşiktaş karşılaşmaya Rüştü Reçber, Ekrem Dağ, Tomas Sivok, İsmail Köybaşı, Egemen Korkmaz, Necip Uysal, Mehmet Aurelio, Ricardo Quaresma, Simao Sabrosa, Manuel Fernandes ve Hugo Almeida ilk 11'yle başladı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, İsrail'in Maccabi Tel Aviv takımıyla oynanan UEFA Avrupa Ligi (E) Grubu ilk maçında, cezalı olan İbrahim Toraman'n yerine Ekrem Dağ'a forma verdi. Rusya'nın Alania takımıyla oynanan UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçında kırmızı kart gören ve cezalı duruma düşen İbrahim Toraman'ın yerine savunmanın sağında Ekrem Dağ forma giydi.

Kaledeki tercihini Rüştü Reçber'den yana kullanan teknik direktör Carvalhal, Eskişehirspor maçında ilk 11'de oynayan Cenk Gönen'i ise yedek soyundurdu. Ön liberoda Necip Uysal ve Mehmet Aurelio'ya şans tanıyan Portekizli teknik adam, bu futbolcuların önünde de Manuel Fernandes'i oynattı.

Kanatları Ricardo Quaresma ve Simao Sabrosa'dan oluşturan Carvalhal, forvette ise Hugo Almeida'ya görev verdi.

Karşılaşmaya etkili başlayan Beşiktaş, 3. dakika dolmadan golle tanıştı. Maccabi Tel Aviv defansının arkasına atılan uzun pasta topla buluşan Hugo Almeida, seken topu kaleci Haimov'un üzerinden çok şık aşırttı ve siyah beyazlı takımı 1-0 geçirdi.

Golün ardından Maccabi Tel Aviv, siyah beyazlı ekibin kalesinde Haris Medunjanin ile gol girişimlerinden başarı sağlayamadı.

Dakikalar 27'yi gösterdiğinde sol kanattan Ricardo Quaresma, sağ ayağının dışı ile ceza alanına uzun bir pas gönderdi. Topu iyi takip eden ilk golün sahibi Hugo Almeida, hem kendisinin hem de takımının ikinci golünü kaydetti.

42. dakikada ise karşılaşmanın hakemi Vladislav Bezborodov maçın ilk sarı kartını konuk takımdan Savo Pavicevic'e gösterdi. Pavicevic, ceza alanına girerken Quaresma'yı sert bir faulle durdurdu ve maçın ilk sarı kartını gördü.

Quaresma'nın düşürülmesiyle kazanılan serbest atış vuruşunda topunda arkasına Manuel Fernandes geçti. Fernandes'in sert vuruşunu Maccabi Tel Aviv kalecisi Guy Haimov tokatladı.

İlk 45 dakikada başka gol olmadı ve siyah beyazlı ekip soyunma odasına 2-0 üstün gitti.

İkinci 45 dakikaya Maccabi Tel Aviv, iki oyuncu değişikliği ile başladı. Dabbour ve Yeini'nin yerine Itzhaki ve Atar oyuna girdi.

Oyuncu değişikliklerinin ardından ikinci yarıya hızlı başlayan konuk takım oldu. Sol kanattan yapılan ortaya arka direkte Kehat kafayı vurdu. Rüştü, üzerine gelen topta, topu kontrol edemedi ve konuk ekip 49. dakikada farkı 1'e indirdi.

Bu golden bir dakika sonra Haris Medunjanin, Necip Uysal ile faul ceza alanına girerken faul ile durdurdu ve sarı kart gördü. Serbest vuruşta topun arkasına geçen Fernandes, kale sahasına kestiği topu Mehmet Aurelio kafayla filelere gönderdi ve skoru 3-1'e taşıdı.

Dakikalar bu kez 55'i gösteriyordu... Üst üste gollerle heyecanı daha da artan karşılaşmada sahneye bu kez siyah beyazlı ekibin yeni transferlerinden Egemen Korkmaz çıktı. Sağ kanattan Quaresma ortasında, Egemen'in kafa vuruşunda top bir kez daha Haimov'un koruduğu kale çizgisinden içeri geçti ve skor 4-1'e geldi.

Beşiktaş maçtaki ilk oyuncu değişikliğini 59. dakikada yaptı. İki gol atan Almeida, yerini Edu'ya bıraktı.

Maçın 70. dakikasında Beşiktaş 5. gole çok yaklaştı. Necip'in pasında Edu, ceza sahasının dışından sol ayağıyla çektiği sert şutu kaleci Haimov çıkardı.

78. dakikada İsmail'i faul ile durduran Vered sarı kart gördü. 80'de ise siyah beyazlı ekip ikinci oyuncu değişikliğini yaptı ve Simao alkışlarla oyunu terk etti, Simao'nun yerine oyuna Veli Kavlak dahil oldu.

Farklı üstünlüğünü koruyan ve oyundaki üstünlüğünü rakibine kabul ettiren Beşiktaş'ta 85. dakikada Quaresma, yerini Mustafa Pektemek'e bıraktı.

88. dakikada fark 4'e çıktı. 59. dakikada Almeida'nın yerine gelen Edu, savunmasının arasından iyi sıyrıldı ve Nivaldo'yu geçerek topu ağlara gönderdi.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve siyah beyazlı ekip rakibini 5-1 mağlup ederek 3 puanın sahibi oldu.

DINAMO KIEV UZATMALARDA
Gruptaki diğer karşılaşmada Dinamo Kiev ile Stoke City 1-1 berabere kaldı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona ererken, Stoke 55'te Jerome ile 1-0 öne geçti. 90 artı 1'de Dinamo Kiev Vukojevic ile beraberliği sağladı. Karşılaşma 1-1 sona erdi ve bu sonuçla Beşiktaş, ilk maçların ardından grubunda liderlik koltuğuna oturdu.

BEŞİKTAŞ: 5 - MACCABI TEL AVIV: 1

Stat: Fiyapı İnönü
Hakemler: Vladislav Bezborodov, Nikolai Golubev, Viacheslav Semenov (Rusya)
Beşiktaş: Rüştü, Ekrem, Sivok, Egemen, İsmail, Simao (Dk. 80 Veli), Necip, Aurelio, Quaresma (Dk. 86 Mustafa), Fernandes, Almeida (Dk. 58 Edu)
Maccabi Tel Aviv: Haimov, Vered, Pavicevic, Nivaldo, Yeini (Dk. 46 Itzhaki), Dahan, Kehat, Ziv, Medunjanin, Dabbur (Dk. 46 Atar), Colautti (Dk. 59 Puncec)
Goller: Dk. 3 ve 28 Almeida, Dk. 50 Aurelio, Dk. 53 Egemen, Dk. 88 Edu (Beşiktaş), Dk. 49 Kehat (Maccabi Tel Aviv)
Sarı kartlar: Dk. 43 Pavicevic, Dk. 49 Medunjanin, Dk. 56 Nivaldo, Dk. 79 Vered (Maccabi Tel Aviv)


QUARESMA KAPTAN OLARAK ÇIKTI
Guti Hernandez'in sakat, İbrahim Toraman'n da cezalı olması nedeniyle sahaya kaptan olarak Portekizli futbolcu Quaresma çıktı. Siyah-beyazlı taraftarlar, takımın ısınmak için sahaya çıkması ile birlikte ilk olarak Quaresma'yı tribünlere çağırıp destek verdi.
        
BEŞİKTAŞ 5 YABANCIYLA SAHADA        
Bu sezon kadrosunda 13 yabancı futbolcusu bulunan Beşiktaş'ta, Maccabi Tel Aviv maçında ilk 11'de 5'i oynadı. Fernandes, Sivok, Quaresma, Almeida ve Simao ilk 11'de oynarken, Hilbert, Holosko, Sidnei ve Edu ise yedek kulübesinde oturdu.

Siyah-beyazlılarda sakatlıkları bulunan Guti, Ernst, Bebe ve Alves ise kadroya alınmadı.
        
BAKAN KILIÇ DA İZLEDİ        
Karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da izledi.
        
Bakan Kılıç'ın yanı sıra UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve TFF Başkan Vekili Lütfi Arıboğan maçı protokol tribününden takip etti.
        
HAVUTÇU'YA DESTEK, YILDIRIM'A TEPKİ        
Beşiktaşlı taraftarlar maç öncesinde, şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında Metris Cezaevi'nde tutuklu bulunan teknik direktör Tayfur Havutçu'ya destek verirken, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a tepki gösterdi.

''Beşiktaş'ın çocuğu Tayfur Havutçu'' diye tezahüratlar yapan taraftarlar, Aziz Yıldırım'a ise küfürlü tezahüratlar yaptı.
        
BEŞİKTAŞLI TARAFTARLARDAN ATKI ŞOV
Beşiktaşlı taraftarlar, Avrupa Ligi maçı öncesi tribünlerde atkı şov yaptı.

Maça atkılarıyla gelen taraftarlar, birlikte atkılarını havaya kaldırarak tezahüratlar yaptı ve takımlarına destek verdi.
        
''ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ''
Siyah-beyazlı taraftarlar, maçın başlamasına kısa bir süre kala ''Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez'' diye tezahürat yaptı.

Taraftarlar ayrıca, uzun süre ''Türkiye'' diye tempo tuttu.
        
SIVOK'UN DOĞUM GÜNÜ
Beşiktaş'ın Çek futbolcusu Tomas Sivok, bugün iki heyecan birden yaşadı.

15 Eylül 1983 doğumlu Sivok, 28. doğum gününde Maccabi Tel Aviv karşısına çıkarken, siyah-beyazlı taraftarlar tezahüratlarla Sivok'un doğum gününü kutladı. Sivok'u tribünlere çağıran taraftarlar, İngilizce ''Happy Birthday To You'' diye tezahürat yaptı.
        
TARAFTARLAR YALNIZ BIRAKMADI
Beşiktaşlı taraftarlar, Maccabi Tel Aviv karşısında takımlarını yalnız bırakmadı. Karşılaşmayı izleyen 20 bini aşkın taraftar, maç öncesinde takımlarına destek verdi.
        
MAÇI 10 İSRAİLLİ TARAFTAR İZLEDİ
Maccabi Tel Aviv takımının, 150 bilet talep etmesine rağmen karşılaşmaya sadece 10 İsrailli taraftar geldi.

Maccabi Tel Aviv'in 10 taraftarı, karşılaşmayı kendilerine ayrılan eski açık tribününden izledi. Tribünde İsrailli taraftarlardan çok özel güvenlik elemanı olması dikkati çekti.

Öte yandan, Maccabi Tel Aviv'de cezalı olan teknik direktör Mordehay Iwanir'in yerine takımın başında sahaya yardımcısı Elfasi Jack çıktı.