info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3091
Dolar Satış
:
32.3673
Euro Alış
:
34.6230
Euro Satış
:
34.6854
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Devler Ligi nde Müthiş Gece

San Siro da Schalke destanı! İkinci yarıda arka arkaya gelen Schalke gollerine engel olamayan Inter, sahadan 5-2 gibi ağır bir sonuçla ayrılarak yarı final şansını mucizelere bıraktı

Geçtiğimiz hafta sonu Serie A'da oynanan Milano derbisinde Milan'a 3-0 gibi farklı bir skorla mağlup olan Inter teselliyi Şampiyonlar Ligi'nde arıyordu.

Bundesliga'da başka Avrupa'da başka bir görüntü çizen Schalke ise San Siro'dan avantajlı bir skorla dönmenin hesaplarını yapıyordu. İnanılmaz bir ilk yarı Karşılaşmaya Inter golle başladı. 27. saniyede Stankovic neredeyse orta saha çizgisine yakın bir bölgeden çektiği inanılmaz şutla, az önceki Cambiasso'nun pozisyonunu bozmak için kalesinden ayrılan Neuer'i avladı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Dördüncü dakikada Raul müsait pozisyonda kafayı vurdu ancak top direğin üzerinden hemen dışarı çıktı. Karşılaşmada tempo giderek arttı. 17. dakikada arka direkte bomboş kalan Papadopoulos'un kafa vuruşunu Julio Cesar iyi çıkarttı ancak topu önünde bulan Matip ağları havalandırmakta zorlanmadı ve karşılaşmaya dengeyi getirdi: 1-1.

Bu golden dört dakika sonra Inter, Eto'o ile bir gol buldu ancak yan hakem ofsayt bayrağını çoktan kaldırmıştı bile. Karşılıklı ataklar devam ederken, sahneye bu kez Milito çıktı. 34. dakikada Sneijder'in güzel ortasında Cambiasso'dan seken topu hiç düşünmeden tamamlayan Arjantinli golcü takımını 2-1 öne geçirdi. Ancak Schalke için skoru yenidne eşitlemek pek de zor olmadı.

Dakikalar 40'ı gösterdiğinde Edu kaleyi gördüğü anda vurdu ancak top Julio Cesar'dan geri döndü. Topu yeniden önünde bulunan golcü oyuncu, ayağının dışıyla topa dokunarak Inter ağlarını havalandırdı. İlk yarının kalan süresinde başka gol olmayınca, ilk 45 dakika 2-2 sonuçlandı.

Inter dağıldı İkinci devreye de istekli başlayan taraf İtalyan temsilcisiydi. Daha henüz 47. dakikada Milito üçüncü gole çok yaklaştı ancak bu oyuncunun vuruşunda top dışarı çıktı. Bu pozisyondan hemen bir dakika sonra Cambiasso'nun pasında Eto'o topla buluştu. Kamerunlu yıldızın şutunda Neuer mutlak bir golü önledi.

Inter rakip kalede gol ararken, 53. dakikada San Siro bir anda sessizliğe büründü. Topla buluştuktan sonra Ranocchia'dan çok iyi kurtulan Raul, Julio Cesar'ı da avlayarak takımını 3-2 öne geçirdi. Ne olduğunu anlayamayan Inter dört dakika sonra kalesinde bir gol daha gördü. Raul'un pasında Jurado topla buluştu. Bu oyuncunun ortasında Ranocchia'ya çarpan top bir kez daha Inter ağlarıyla buluştu: 2-4. Bu golle birlikte Inter tam anlamıyla dağıldı. 62. dakikada Edu'ya arkadan sert bir müdahalede bulunan Chivu kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

57' 3. golü kalesinde gören Inter tam bu golün şokunu atlatmak istiyordu ki Jurado'nun pozisyonunda Ranocchia'nın kendi kalesinde attığı golle tam anlamıyla dağıldılar. Bu golden beş dakika sonra Chivu'nun atılması da İtalyanlar'ın pes dediği andı...

Bu dakikadan sonra sahanın tek hakime Schalke idi.

65. dakikada Jurano'nun, 75. dakikada da Farfan'ın vuruşlarında top direkten döndü. 76. dakikada ise bu sefer direkler de Inter'i koruyamadı. Ceza sahası köşesinden şık bir vuruş yapan Edu, kendisinin ikinci takımının ise beşinci golünü Inter ağlarına göndermeyi başardı ve skoru 5-2'ye taşıdı. Kalan dakikalarda Inter'in mücadele edecek direnci kalmazken, Schalke de bu skoru korumayı başardı ve Almanya'da oynanacak maç öncesinde çok büyük avantaj yakaladı.

Real Madrid yarı finale 'merhaba' dedi: 4-0 Emmanuel Adebayor'un iki gol atararak geceye damgasını vurduğu maçta, Real Madrid 4-0'lık galibiyetle tur kapısını açtı.

Tarihinde ilk defa oynadığı Şampiyonlar Ligi'nde sürpriz bir şekilde çeyrek finale çıkan Tottenham, Avrupa tecrübesi en fazla olan takımlardan biri olan Real Madrid'e konuk oldu. İngiliz ekibi, İspanyol devine karşı fazla dayanamadı. Gol de erken, şok da Henüz dördüncü dakikada Real Madrid öne geçti. Mesut Özil'in kullandığı kornerde, ceza sahası içinde bomboş kalan Adebayor topu kafa vuruşuyla sol alt köşeden ağlara gönderdi: 1-0.

Golde Gomes'in de savunmanın geri kalanı kadar büyük hatası vardı; ayrıca direğin dibinde bekleyen Luka Modric de topun kaleye girmesine engel olamadı. Yedinci dakikada Tottenham'ın dev golcüsü Peter Crouch, Sergio Ramos'a yaptığı faul sebebiyle sarı kart gördü. Crouch 15. dakikada bu sefer Marcelo'ya sert bir faul yapınca ikinci sarı kartını görüp kırmızı kartla oyundan atıldı ve takımını erkenden 10 kişi bıraktı. Yedinci dakikada ilk sarı kartını gören Crouch, sekiz dakika sonra ikinci kartını da görüp büyük bir sorumsuzluk örneği göstererek bu önemli maçta takımını erkenden yalnız bıraktı.

33. dakikada Sergio Ramos ceza sahasına doğru yapılan ortada topu kafasıyla içeri çevirdi; bu topu Adebayor kale ağzında ağlara gönderemedi. Togolu golcü bu pozisyonda penaltı bekledi fakat hakem devam dedi.

43. dakikada, Angel Di Maria'nın ceza sahası dışından çektiği şutta top ceza sahası içindeki Michael Dawson'ın kolundan sekti fakat hakem bu pozisyonda penaltıyı vermedi. İlk yarı Real Madrid'in lehine 1-0 bitti.

Real ikinci yarıda bileti kesti İkinci yarıya, en azından bir deplasman golü bulabilme ümidiyle başlayan Tottenham Menajeri Harry Redknapp, Rafael Van Der Vaart'ı yedek kulübesine çekip onun yerine oyuna Jermain Defoe'yu alarak başladı. 53. dakikada Assou-Ekotto'nun ceza sahası dışından çektiği şut soldan auta çıktı. 55. dakikada Ronaldo soldan geldi, ceza sahasına ortayı yaptı ve Real Madrid bu pozisyonda korner kazandı. Kornerin devamında top Marcelo'da kaldı, Brezilyalı futbolcunun ortasında Adebayor topu yine kafasıyla ağlara göndererek farkı ikiye çıkardı: 2-0.

61. dakikada Sami Khedira kenara gelirken, onun yerine Lassana Diarra oyuna girdi. 72. dakikada Real Madrid maçı kopardı. Di Maria ceza sahasının dışında topla buluştu, çektiği şık şutla topu ceza sahasının hemen dışından ağlara gönderdi ve farkı üçe çıkardı: 3-0.

73. dakikada gecenin yıldızlarından Adebayor kenara gelirken, onun yerine oyuna giren isim Gonzalo Higuain'di. Jose Mourinho 77. dakikada, üçüncü golü atan Di Maria'yı kenara alıp onun yerine Kaka'yı oyuna sürdü. 80. dakikada Tottenham'da Vedran Corluka oyundan çıktı, onun yerine Sebastien Bassong girdi. 87. dakikada fark iyice açıldı. Kaka'nın ortasında Ronaldo topu gelişine bir şutla sağ köşeden ağlara gönderdi: 4-0.

Golde Gomes yine hatalıydı. Maç bu skorla bitti ve Real Madrid tur için çok büyük bir avantaj elde etti.