info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Fenerbahçe Kulübü, TFF`ye 250 Milyon Liralık Tazminat Davası Açtı

Fenerbahçe Kulübü, 3 Temmuz sürecindeki zararlarının tazmini için Türkiye Futbol Federasyonu`na dava açtı.

Fenerbahçe Kulübü, 3 Temmuz sürecindeki maddi zararlarının tazmini için Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) 250 milyon lira tutarında tazminat davası açtığını duyurdu. Kulüp tarafından yapılan açıklamada, Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkının 3 Temmuz süreci nedeniyle engellendiğinin, maddi ve manevi zararlarının ise hiçbir şekilde tazmin edilmediğinin kaydedildiği açıklamada, "Bu doğrultuda her fırsatta dile getirdiğimiz gibi Türkiye Cumhuriyeti tarihinde görülen en büyük hukuksuzluklardan birinin mağduru olan Fenerbahçe'nin; 3 Temmuz Kumpası sebebiyle uğramış olduğu her tür zararın tazmini için; o dönem verdiği kararlarla bu zararın oluşmasına sebebiyet veren Türkiye Futbol Federasyonuna karşı bu sürecin ilk adımı olarak fazlaya dair haklarımız saklı tutularak 250 milyon lira tutarında tazminat davasını açtığımızı tüm kamuoyuna bildiririz." denildi.

AA'da yer alan habere göre, açıklamada, "Büyük Fenerbahçe taraftarı, 3 Temmuz'da başlayan karanlık süreçten bugüne kadar kulübüne yapılan tüm adaletsizliklerin, kumpasın ve oyunun karşısında dimdik durmuştur. Bugün, kulübümüzün ortaya koyacağı hak arayışında da milyonlarca taraftarımızın sürecin başında olduğu gibi Fenerbahçe'nin yanında olacağına inancımız tam ve Türk yargısına olan güvenimiz de sonsuzdur. Taraftarımıza bu vesile ile bir kez daha teşekkür ederiz." ifadeleri kullanıldı.

Fenerbahçe Kulübü Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Pekin, kulübün 3 Temmuz sürecindeki her türlü zararının tazmini için fazlaya dair hakları saklı kalma koşuluyla TFF'ye 250 milyon lira tutarında tazminat davası açmasının ardından açıklamada bulundu. 3 Temmuz sürecinde maddi ve manevi zarara uğradıklarını ve buna istinaden adımlar atacaklarını daha önce pek çok kez vurguladıklarını ifad eden Pekin, davanın uzun bir hukuki değerlendirmenin ve çalışmanın ardından açıldığını kaydetti. Pekin'in açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Burada altını özellikle çizmek ve vurgulamak istediğim husus, bu kulübümüz adına uğradığımız haksızlıkların resmen ortaya konulması ve zararlarımızın tazmin edilmesi çerçevesinde ilk adımdır.

Hukuki çerçevede mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Biz saha dışında Fenerbahçe’nin en çok sahiplendiği bu konunun izini sürmeye devam edeceğiz. Reklam Taraftarlarımız mücadelede Fenerbahçe’nin ilk günden itibaren yanındaydı. Şimdi bizim için başka bir mücadele başlıyor. Burada da adaletin üstünlüğüne olan inancımız kadar taraftarlarımızın kulübümüze destekleri de büyük önem taşıyor."

Kaynak : AA