info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Süper Lig`de Zirve Alev Alev

Süper Lig’de 40. hafta maçlarının tamamı bugün saat 20.30’da başlayacak. Çıkacak sonuçlara göre lider Beşiktaş’ın şampiyonluğunu ilan etme ve Yukatel Denizlispor’dan sonra küme düşecek iki takımın daha netleşme olasılığı bulunuyor.

Ligde en yakın takipçisi Fenerbahçe’nin 5 puan önünde bulunan Beşiktaş, bu hafta alınacak sonuçlara göre şampiyonluğunu ilan edebilecek konumda. Türk Telekom Stadı’nda 3. sıradaki Galatasaray’a konuk olacak Beşiktaş, sahadan puanla ayrılması halinde sarı-kırmızılıların şampiyonluk şansını bitirecek.

Lig ikincisi Fenerbahçe de ligde kalma mücadelesi veren Ankaralı renktaşı MKE Ankaragücü’ne konuk olacak. İstanbul’un sarı-lacivertli takımı başkentte mağlup olursa, derbiden alınacak 1 puan Beşiktaş’ı ikili averajla şampiyonluğa ulaştıracak. Fenerbahçe deplasmanda berabere kalırsa siyah-beyazlıların şampiyonluğunu ilan etmesi için bu kez Galatasaray derbisinden 3 puan alması gerekecek.

Sarı-lacivertliler, Ankara’dan galibiyetle dönerse derbinin sonucu ne olursa olsun şampiyonluk yarışı son 2 haftaya taşınacak.

Düşme potası alev alev!

Yukatel Denizlispor, geçen hafta lige veda ederken düşecek 3 takımdan 2’si daha bugün kesinleşebilir. Bugün yapılacak maçların ardından BB Erzurumspor ve Gençlerbirliği’nin lige veda etme ihtimali bulunuyor. Buna göre Kasımpaşa’yı konuk edecek Erzurum temsilcisi yenilir, Hes Kablo Kayserispor ya da MKE Ankaragücü 3 puan alırsa mavi-beyazlıların düşmesi kesinleşecek.

Gençlerbirliği’nin durumu ise kendi karşılaşması hariç Ç.Rize- Yeni Malatyaspor, Erzurumspor-Kasımpaşa ve Kayserispor-Gaziantep maçlarının sonucuna bağlı. Başkent temsilcisi deplasmanda Fatih Karagümrük’e yenilir, Yeni Malatyaspor en az 1, Kasımpaşa ve Kayserispor da 3’er puan alırsa TFF 1. Lig’e düşecek.
Bunun dışındaki sonuçlarda, Gençlerbirliği ligde kalma ümitlerini son 2 maça taşıyacak.