info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Tümkasder Şov Yaptı

Tekirdağ Tüm Kastamonulular Derneği, her ayın 15’inde gerçekleştirdiği yöresel lezzetler etkinliğini Pandemi nedeniyle uzun süredir gerçekleştiremiyordu.

Vakaların kısmen de olsa risk seviyesinin azalmasıyla birlikte, bu etkinliğini tekrar gerçekleştirmeye başladı. Yeni dernek binasında kamu idarecileri, STK yöneticileri, sağlık ve asayiş idarecileri ile belediye başkan ve başkan yardımcılarını ağırlayan Tekirdağ Tüm Kastamonulular derneği yönetimi, misafirlerine adeta bir lezzet patlaması yaşattı. Bu yöresel lezzetler etkinliği için bir haftadır yoğun bir tempoda hazırlık yapan Tekirdağ TÜMKASDER başkanı Rasim Gürsoy, “ülkemizin her yöresi Gastronomi konusunda değişik ve çok çeşitli lezzetlere sahiptir. Bu lezzetler, isim benzerliği taşısalar da lezzet konusunda her ilin kendine özgü bir damak tadı vardır.ETLİ EKMEK de bunlardan biridir.

Başta Konya olmak üzere birçok ilimizde etli ekmek yapılır ama her yörenin etli ekmeği gerek şekil gerek iç malzemesi gerekse lezzet farklılığı taşımaktadır. Biz de bunu Tekirdağ’da Tekirdağlı hemşerilerimizle paylaşarak, damak lezzetlerine hitap etmek istedik. Kastamonu etli ekmek lezzetini sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşarken, davetimize icabet eden herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” Dedi. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Erdoğan Gültekin, “ben sadece etli ekmek Konya’da olur biliyordum. Bugün hem şekli hem iç dolgusu hem de lezzeti açısından farklı bir damak tadına şahit olduk. Rasim Başkan’ın daha birçok lezzetlerle bizi şaşırtmaya devam edeceği konusunda şüphemiz kalmadı. Misafirperverliği için teşekkür ediyoruz” Dedi. Yapılan etkinlik için memnuniyetini dile getiren Süleymanpaşa belediye başkan yardımcısı Hüseyin Uzunlar, “Rasim başkan derneğin başkanlığını yürüttüğü süre zarfında her zaman birlik, beraberlik ve dayanışma içinde iki şehir arasında yaptığı etkinlik ve hizmetlerle İKİ

ŞEHİR TEK YÜREK ve BU ŞEHRE YÜREĞİMİZİ KOYDUK sloganlarıyla iki şehir arasında köprü olmuş, bir bayrak altında kardeşlik bağını güçlendirmiştir. Biz de Süleymanpaşa belediyesi olarak her zaman kendisine destek olduk ve olmaya devam ediyoruz. Yaptığı bu güzel çalışmalar için kendisine teşekkür ediyoruz ”Dedi. Cüneyt Yüksel’den Alkışlanan Teklif Lokantacılar odası seçimleri için etkinliğe sonradan dahil olan Süleymanpaşa belediye başkanı Cüneyt Yüksel, gerek yöresel lezzet etkinliğinden gerekse bu lezzetleri hazırlayan Kastamonulu bayanların çalışmasından büyük memnuniyet duydu. Etli ekmeğin hazırlanışı ve anında pişirilerek sıcak sıcak servisini çok beğenen başkan Yüksel, “bugün burada bir yöresel lezzetin hazırlanışı ve sıcak bir şekilde servis edilişi mükemmeldi. Biz de bu tür güzel lezzetleri halkımızla buluşturmayı çok istiyoruz. Uygun bir zamanda Sahilde de böyle bir organizasyon yaparak, Süleymanpaşa halkının bu lezzetten faydalanması için Süleymanpaşa belediye başkanlığı olarak üzerimize düşeni yaparız. Rasim başkanı bu güzel organizasyon için tebrik ediyor emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” Dedi.

TÜMKASDER başkanı Rasim Gürsoy, Cüneyt Yüksel ve ekibinin gerek dernek alanının restorasyonu gerek Kastamonu sel felaketindeki desteği gerekse her etkinliğe programı elverdiğince katılması dolayısıyla her daim yanlarında olduğunu ifade ederek teşekkür etti. Her organizasyonda Rasim başkanı yalnız bırakmayan Muratlı MUGİAD başkanı Kerem Demir bu kez de desteğini esirgemedi. Yöresel lezzetler etkinliği, fotoğraf çekimleriyle sona erdi.

Kaynak : Murat Ürtekin