info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Bu Derneğe Kayyum Atanacak mı?

Tekirdağ-Süleymanpaşa Engelsiz Yaşam derneği, Süleymanpaşa’nın bir önceki belediye başkanı Ekrem Eşkinat ve belediye başkan yardımcısı Gülferah Güral tarafından belediye personelinden oluşturularak kurulmuştu.

Bu derneğin kuruluşu ve devam eden süreçte bazı usulsüzlükler de yaşanmıştı. Tekirdağ Büyükşehir olmadan önce, dönemin Tekirdağ belediye başkanı Adem Dalgıç tarafından engellilere daha iyi hizmet vermek için belediye bünyesinde TEKOMER (Tekirdağ Engelli Koordinasyon Merkezi) olarak faaliyete başlamış, TEKOMER yetkilisi Murat Yıldız işten çıkarılmıştı.

Tekirdağ Büyükşehir olunca, yeni kurulan merkezi ilçe belediye başkanı Ekrem Eşkinat bir dönem Tekirdağ Sakatlar Derneğini kontrol altına almaya çalışmış bunda başarılı olmayıp durum yargıya yansıyacakken Tekirdağ Sakatlar derneği başkanı Tekirdağ Büyükşehir belediyesinde işe alınınca yargı süreci durmuş, yeni başkan Meziyet Erol’dan başkanlığı almak için SEKOMER (ESKİ TEKOMER sonra SEKOMER oldu) yetkilisini başkan yapmak için çalışmalar yapmış bunda da sonuç alınamayınca Belediye bünyesinde çalışan Şerife Türüdü başkan olmak üzere, SEKOMER çalışanlarından Engelsiz Yaşam Derneğini kurmuşlar, basında da yer aldığı gibi yasada yılda sadece iki gelir getiren etkinlik zorunluluğu olmasına rağmen sayısız organizasyonlarla derneği kazanç kapısına dönüştürmüşlerdi.

O dönem 12 belediye aynı parti belediyesi olduğu için bunu fırsata dönüştürmüşler, her belediyeye biletler göndererek çeşitli firma ve derneklere biletler satmışlar, bununla da yetinmeyerek telefon mesajıyla 60 TL yardım bilet parasını mesajla herkese göndermişler, yemek organizasyonunu belediye imkanlarıyla lüks restoranlarda yapmışlardı. Bu konuda Tekirdağ Dernekler müdürünün bir girişimde bulunmaması da tepki çekmişti. ŞU ANDAKİ BELEDİYE BAŞKANI CÜNEYT YÜKSEL’İN DE BU DERNEĞİN USULSÜZ ÇALIŞMALARINI VURGULADIĞI, GÖRME ENGELLİLER KÜTÜPHANESİ PROJESİNİN TRAKYA KALKINMA AJANSI, ANADOLU LİSESİ VE SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ İLE ORTAK GERÇEKLEŞTİRİLMESİNE RAĞMEN ENGELSİZ YAŞAM DERNEĞİNİN BU GÖRME ENGELLİ BİNASINI SAHİPLENEREK 2017 YILINDAN BU YANA ATIL DURUMDA OLMASINDAN RAHATSIZ OLDUĞU, BU PROJENİN BİTİRİLMESİNİN ÖNÜNDEKİ TEK ENGELİN BU DERNEK OLDUĞU VURGULANIYOR.

Ayrıca dernek başkanının bir siyasi partinin il başkanı olarak da görev yapması, Tekirdağ engellileri arasında eşitlik ilkesine uygun olmadığı konuşuluyor. Bu konuda görüşlerini ifade eden Trakya engelli haklarını koruma ve geliştirme derneği başkanı Ahmet Murat Sarılarlı; “Süleymanpaşa ‘da 2017 yılında yapılan bir proje vardı. Mutlu Kentin Gözleri Kitapların Sesleri Görme Engelliler Kütüphanesi. Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Engelsiz Yaşam Derneği, Tekirdağ Anadolu Lisesi ile Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı ortaklığında yapılan bir proje. 228 bin 754 TL'lik bütçesi var. Bunun 205 bin 837 TL'sini Trakya Kalkınma Ajansı karşılamış geri kalan kısmı da Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı karşılamış. Tam 2 buçuk yıldır atıl durumda kullanılmıyor. An itibariyle Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı bu projeyi uhdesine alarak Süleymanpaşa Kent Konseyinin de katkılarıyla görme engellilerin hizmetine sunmak istiyor.

Ancak Süleymanpaşa Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı tarafından ısrarla bu proje Belediyeye devredilmiyor. Görme engellilerin mağduriyeti devam ediyor. 228 bin TL harcanan bir proje, özellikle görme engelliler için hazırlanmış bir proje neden bunca yıldır atıl durumda bırakılır, Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı istemesine rağmen neden devredilmek istenmez anlaşılır bir durum değildir. Milletin ödediği vergileriyle bütçesi karşılanan böyle bir proje neden denetlenmez ve başıboş bırakılır.

Kim ya da kimler bu işten kazanç sağlamıştır bilinmez ama kaybedenin görme engelliler olduğu kesindir” Dedi. Tekirdağ Valiliği, Tekirdağ Dernekler Müdürlüğü ve Tekirdağ Valiliği denetleme müdürlüğünün bu konuda bir soruşturma ve girişimde bulunarak görme engellilerinin hakkı olan bu yapının görme engellilerinin hizmetine sunulması için gerekli çalışmayı yapmayacağı merakla bekleniyor.

Kaynak : Murat Ürtekin