info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül; " Hükümlüleri Kurslarla Hayata Hazırlıyoruz "

Tekirdağ 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğünde hükümlü ve tutuklular tarafından eğitim-iyileştirme faaliyetleri kapsamında meslek edindirme ve hobi kurslarında ve kurumun İş Yurdu Atölyelerinde üretilen el emeği ürünlerin yer aldığı sergi,Tekirdağ Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezinde açıldı.

Düzenlenen sergide, Ceza İnfaz Kurumundaki hükümlü ve tutukluların eğitim, iyileştirme ve meslek edindirme amacıyla açılan kurslar ile iş yurdu atölyelerinde üretilen filografi ürünleri vatandaşların beğenisine sunuldu. Açılış konuşmasını yapan Tekirdağ 1 Nolu T Tipi Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Yusuf Kaplan,kurum bünyesinde 1 yıl içerisinde açılan 64 adet kursa 757 hüküm lük tutuklunun katılım sağladığını söyledi. Kaplan yaptığı konuşmada; " Ceza İnfaz Kurumlarının amacı, hükümlü ihtiyaçlarını merkeze alarak, meslek ve sanatlarını geliştirmek, salıverilmelerinden sonraki yaşamlarında karşılaşabilecekleri uyum sorununu asgari düzeye indirmek, yeni bilgi-beceri ve tutumlar kazandırmak, yasal yollarla kendisi ve ailesini geçindirecek yeteneklerle donatarak yaşama hazırlamaktır. Biz de kurum olarak hükümlünün eğitim seviyesini belirleyip, onu bir üst seviyeye taşımaya devamında tahliye sonrasında sosyo-ekonomik şartları iyileştirmeye ve kişiyi suçtan uzak tutmaya yarayacak meslek edindirme kurslarına yönlendirmeye gayret ediyoruz " Dedi.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Söner Gül, " Cezaevlerine sadece hükümlülerin ceza sürelerini doldurdukları bir yer olarak bakmamalıyız. Aslında cezaevleri, bir şekilde buraya düşmüş, hayata tutunma mücadelesi verdiği kader kurbanlarının yattığı bir yer değildir. Burası aynı zamanda bir eğitim yuvasıdır. Gerek düşünce olarak gerekse bugün burada görüldüğü gibi el becerileri kazanarak geleceğe bir meslek sahibi olarak hazırlandıkları bir eğitim atölyesidir. Bir insanı kaybetmek çok kolaydır ama kazanmak zordur. Burada gördükleri eğitim ve edindikleri meslekle geleceğe umut ve güvenle hazırlanmalarını sağlayan Ceza İnfaz Kurumu idarecilerini ve meslek edindirme kursu hocalarını takdir ve tebrik ediyorum " Dedi.

Sergi açılışına, Vali Recep Soytürk,Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül, Hakimler Savcılar Kurulu Başmüfettişi ve müfettişleri, Kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ile sivil toplum kuruluşları katıldı.

Kaynak : Murat Ürtekin