info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Metiner: Acilen Bölge Adliyeye Atama Yapılmalıdır

Adli yıl açılışı nedeniyle bir basın açıklaması yapan İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Gökhan Metiner, yeni adli yılda Tekirdağ`a acilen hakim ve savcı ataması yapılması gerektiğini ve hakim ve savcıların sayısının artmasıyla birlikte yargı yükünün hafileyeceğini söyledi.

Gökhan Metiner; “ Tekirdağ Bölge Adliye Mahkemesi, fiziki ortam olarak faaliyete hazır hale gelmiş olmakla birlikte, Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından, Hakim ve Savcı ataması yapılmamıştır. İvedi olarak Tekirdağ Bölge Adliye Mahkemesi’ne atama yapılarak, adil ve hızlı yargılama süreçlerine kavuşturulmasını temenni ediyoruz ” dedi.

Adli yıl açılışı nedeniyle bir basın açıklaması yapan İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Gökhan Metiner, “ 2023-2024 Adli Yıl açılışı, tüm Yargı Mensuplarına ve Milletimize hayırlı olsun. 10 Haziran 2022 tarih ve 31862 sayılı Resmî Gazete’de Adalet Bakanlığının Denizli, Malatya ve Tekirdağ Bölge Adliye Mahkemelerinin Kurulmasına İlişkin Kararı yayımlanmıştır. Tekirdağ Bölge Adliye Mahkemesi, fiziki ortam olarak faaliyete hazır hale gelmiş olmakla birlikte, Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından, Hakim ve Savcı ataması yapılmamıştır” dedi. Metiner, “Hakim atamasının yapılamaması, adalet sürecini ve adaletin tecellisini engellemektedir. Tekirdağ ilimizden, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne giden dosyalar, uzun süre geri gelmemekte, dosyalar sürüncemede kalmakta olup, Anayasa’mızda güvence altına alınmış olan, adil yargılanma hakkının en önemli unsuru olan Makul Sürede Yargılanma hakkını ihlal etmektedir. Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından ivedi olarak Tekirdağ Bölge Adliye Mahkemesi’ne atama yapılarak, adil ve hızlı yargılama süreçlerine kavuşturulmasını temenni ediyoruz. Sürecin takipçisi olmaya, devam edeceğiz” Dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin