info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tıbbi Atık Toplayıcıları İsyan Ediyor

Tekirdağ’daki sağlık merkezleriyle hastanelerden insan sağlığı ve güvenliği açısından büyük bir hassasiyetle toplanan tıbbi atıklar, imha ve değerlendirme amacıyla bu işlerden sorunlu şirket görevlilerince toplanıyor. Böylece gerek çevre gerekse sağlık açısından risk teşkil etmiyor.

Tekirdağ sınırların içinde tıbbi atıkları toplamakla görevli şirket temsilcileri, Covid-19 salgını sebebiyle hayli endişeliler.

Bu konuda tedirginliklerini dile getiren görevliler; “Her gün sağlık merkezlerinden çuvallar dolusu tıbbi atık topluyoruz. Buna rağmen sağlıkçılara uyguladıkları prosedürü bize uygulamıyorlar ve bize aşı vurmuyorlar. Her gün topladığımız tıbbi, atıklarla başta Koronavirüs olmak üzere her türlü risk ile karşı karşıya kalıyoruz. Hayatımızdan endişe ediyoruz. Bizim canımızın hiç mi değeri yok?

Ülkemize getirilen Covid-19 aşısından tüm sağlık personeline vuruldu. Biz de dilekçe verdik ve yaptığımız iş dolayısıyla aşı vurulmak istediğimizi söyledik. Fakat bize sağlık personeli olmadığımız için aşı vuramayacaklarını söylediler. Neticede biz de hem kendimiz hem Tekirdağ halkının sağlığı için çalışıyoruz. Tekirdağ Valiliğinden ve Tekirdağ il sağlık müdürlüğünden bu konuda destek bekliyoruz. Biz de Covid-19 aşısı vurulmak istiyoruz” Dediler.

 

 

Kaynak : Murat Ürtekin