info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

CHP Tekirdağ Eski İl Başkanı Recep Ökten; Yaşanabilir Bir Tekirdağ İçin Adayım

CHP Tekirdağ eski il başkanı Recep Ökten,Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı için aday adaylığını CHP il binasında açıkladı.Recep Ökten yaptığı basın açıklamasında; Bugün burada Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı Aday Adaylığımı açıklamak için aranızda bulunuyorum.

Ben Recep ÖKTEN.

1964 yılında Tekirdağ'da doğdum. Çocukluğum ve gençlik yıllarım Çınarlı Mahallesi’nde, eski sanayide, Tekirdağ’ın caddelerinde ve sokaklarında geçti. Temel eğitimimi burada tamamladım. Üniversite lisans mezunuyum. 1989 yılında toptan mobilya üretimi üzerine Çağdaş Mobilya adıyla kendi işletmemi kurdum.

Günümüzde de aynı isimle imalat ve mağaza işletmeciliği yapmaktayım, Süleymanpaşa’da 3 mobilya mağazasının işletmeciliğini sürdürmekteyi Siyasi hayatım 1992 DSP’de başladı. 1995 CHP’ye üye oldum. 1995- 1997 ve 1997-1999 yılları arasında 2 dönem il yöneticiliği yaptım. 2005 yılında merkez ilçe yönetim kurulu üyeliği yaptım, aynı yıl yönetim kurulu kararı ile ilçe başkanı oldum. 2005- 2011 yılları arası 6 yıl merkez ilçe başkanlığı yaptım. 2011 genel seçimlerinde milletvekili aday adayı oldum. 2015 yılında yapılan kongre ile il başkanlığına seçildim, bu görevi 2018 yılına kadar sürdürdüm.

2019 yerel seçimlerinde Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı’na aday adayı oldum. 2019 yılı sonrasında partimize birçok konuda katkı sundum. Evliyim, iki oğlum ve bir torunum var. Siyasetin içerisinde uzun zamandır yer almam sayesinde merkezi iktidarlar tarafından gerek ilimize gerekse ilçemize verilen önemi yakından takip etme fırsatı buldum. Bir siyasi kişilik olarak yaşamımda her zaman neyi, ne zaman ve nasıl yapacağımı hesaplayarak, düşünerek hareket ettim. Siyasi olarak üzerime düşen görevleri yerine getirmek için her zaman azami gayret gösterdim.

Siyasi anlayışımı da hak, adalet ve liyakat üçgeninde şekillendirdim. Şimdi bu inanç ve düsturla sizlerin karşısındayım. Her anını birlikte yaşadığımız, her anına ortak olduğumuz Süleymanpaşa ilçemize belediye başkan aday adayıyım. Şehrimiz ve partimiz adına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Mart 2019 yerel seçimlerinde, ilçemiz Süleymanpaşa’da, belediye başkanlığını kaybetmemiz CHP'nin her bir ferdi gibi beni de fazlası ile üzdü. Belediyecilik anlamında sosyal belediyeciliği en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan CHP'nin Süleymanpaşa'yı kaybetmesi hem partimiz hem şehrimiz adına büyük bir kayıp oldu.

Geçen zamanda hepimiz kendi adımıza bazı dersler çıkarttık. Kendi içimizde bu kaybın nedenlerini ve sonuçlarını tartıştık. Şimdi bu kayıp zamanı geri almak ve telafi etmek için Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı’na aday adaylığımı açıklıyorum. Birlikte yaşadığımız kente şöyle bir baktığımızda; Mimarisi ile Şehir planlaması ile Ekonomisi ile Eğitimi ile Sosyal ve kültürel yönüyle Modern bir kent olarak Süleymanpaşa'yı yaşanabilir bir şehir olarak görebiliyor musunuz? Ben bunu göremediğim için bugün buradayım.Süleymanpaşa'da Çatışan değil, uzlaşan bir başkana ihtiyacımız var. Süleymanpaşa’da kabuğunu kıracak projelere imza atacak, oyun kurucu bir başkana ihtiyacımız var. Politikayı merkezde toplayan, iletişim ağını geniş tutan ve her kesimle hemhal olabilen bir başkana ihtiyacımız var. Parti tabanıyla kurumsal diyaloğun duvarlarını kaldıran, yerel yönetimdeki sorumlulukları etkin bir şekilde üstlenen; şeffaf, katılımcı ve hesap verebilir bir yönetim öneren bir başkana ihtiyacımız var. Siyasal anlayışı idealist bir vizyonla şekillenen, toplumsal sorunlara duyarlı ve grup çalışmalarına yatkın bir karaktere sahip olan bir başkana ihtiyacımız var. Biz yaptık, oldu demeyen, farklı görüşlere farklı alternatif projeler üreten, her kesime seslenebilecek bir başkana ihtiyacımız var. Partili geçmişi kuvvetli, siyasal tabanı iyi tanıyan, kitleleri merkezden kanatlara taşımayan bir başkana ihtiyacımız var. Meclis üyeleriyle uyum içerisinde çalışan, grup çalışmasına önem veren, Süleymanpaşalılar tarafından benimsenen projeler üretebilecek bir başkana ihtiyacımız var. Biz Süleymanpaşa’nın yaşanabilir bir huzur kenti olmasını arzuluyoruz. Yerel halka umut aşılayan, vatandaşa gülümseyen bir başkanlığın hayalini kuruyoruz. Kaliteli yaşam hakkına inanıyoruz. Yerel toplumun sesi olmayı hedefliyoruz. Bildiğiniz üzere bölgemiz deprem bölgesi, bölgemizin deprem bölgesi olması nedeni ile gerek merkezi hükümet tarafından gerekse yerel yönetimler tarafından yapılan çalışmaların hep kâğıt üzerinde kaldığını, projelerin uygulamaya konamadığını görüyoruz. Bunun için kentsel dönüşüm uygulamasına ihtiyaç duyuyoruz, bu kapsamda halkın evini ucuza yenileyebilecek projeleri acilen hayata geçirmemiz gerekiyor. İşte bu yüzden, kent mimarisinin depreme dayanıklı konutlara evrilmesini sağlamak için adayım! Süleymanpaşa bir tarım kenti. Ancak tarım üreticileri ülkemizde olduğu gibi kentimizde de kendi kaderlerine terk edilmiş durumdalar.

Hükümet çiftçiyi bu anlamda zor durumda bırakıyor. Bizler belediye olarak alım garantili projeler üreterek çiftçimizin yanında olmak istiyoruz. Tarım ürünlerinin pazarlanması noktasında İstanbul’un pozitif etkisi kullanmak istiyoruz. Bu anlamda tarım üreticilerinin yanında olmak için adayım! Çalışan kadınlarımız çocuklarını bırakabilecekleri bir kreş bulmakta güçlük çekiyorlar. Sadece gündüz değil fabrikalarda vardiya sistemi ile gece de çalışan kadınlarımız var. Onlar için durum daha da vahim. Özel kreş dahi bulmaları neredeyse imkânsız! İşte bu noktada belediyenin kendi imkanları ile bu soruna çözüm getirmek istiyoruz. Eğitimin temelini oluşturan okul öncesi eğitim ve kreş sorununu çözmek için adayım. Ülkemizde eğitimin kalitesinin düştüğü ve bilimsel eğitimden her geçen gün uzaklaşıldığı bir dönem yaşıyoruz. Buna ek olarak bir de gençlerimiz barınma sorunu yaşıyorlar. Belediyelerimizin bu konuda çeşitli girişimler yaptığına da şahit oluyoruz. Ortaya başarılı sonuçlar çıkıyor. Üniversiteli gençlerimizin yurt sorunlarına çözüm bulmak için adayım. Üniversite öğrencileri sadece barınma sorunu yaşamıyorlar.

Öğrencilerimiz kitaba ulaşma noktasında da sorunlar yaşıyorlar. Üniversite düzeyine uygun kitaplara sahip merkezi bir kütüphane ve lise öğrencilerimiz için de üniversite hazırlık sürecinde kurslar planlıyoruz. Kitaba ulaşmanın önündeki engelleri kaldırmak ve eğitimin önüne örülen duvarları yıkmak için adayım! Süleymanpaşa’mız; kara, hava ve deniz bağlantıları ile lojistik bir bölge haline geldi. Bu konuda lojistik firmaları ile uzlaşıyı sağlayarak, doğaya zarar vermeden turizmi de engellemeden yatırımların önünü açan ve yerel halka istihdam sağlayacak olan bir ilişki ağı kurmayı planlıyoruz. Bölgenin zenginleştirilmesi ve daha kaliteli yaşam standartlarına ulaşılması için her kesimle diyalog kurup istihdam arttırıcı ve doğaya saygılı çalışmalar yapacağız. Hem yatırımların önünü açmak hem de doğayı korumak için adayım Halkımızın gelir düzeyi düştükçe esnafımızın da ekonomisi zarar görmektedir.

Esnafımızın sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanarak gelirlerinin arttırılması noktasında belediyenin ücretsiz danışmanlık hizmeti vermesi anlamında girişimlerimiz olacaktır. Aynı zamanda bazı işyerlerinin daha sağlıklı bir çalışma ortamına sahip olmasını sağlamak adına da çalışmalar yapacağız. Örneğin; sebze ve meyve ticareti yapanlar için soğuk hava deposu planlıyoruz. Bu hem ürünlerin daha sağlıklı koşullarda saklanmasını sağlayacaktır hem de esnafımızın bu imkanlardan yararlanarak ticaretini genişletmesinin önünü açacaktır. Küçük gibi görünen ama ticaretimizin büyük bir kısmını icra eden esnafımızın sorunlarına çare olmak için adayım. Zararlı madde kullanımının 10 yaşa kadar düştüğünü biliyoruz. Bu sorunların çözümünde adli konular ön plana çıksa da bizler de önleyici tedbir olarak, örneğin; gençlik merkezlerinin daha etkin bir şekilde kullanımını sağlamalı ve bu yerlerin sayılarını artırmalıyız.

Gençlerimizin ve çocuklarımızın gençlik merkezleri projeleri ile zararlı alışkanlıklardan kurtulmalarını sağlamak için adayım. Deniz turizminin ve doğa turizminin canlandırılıp, denizlerimizden ve eşsiz doğamızdan Süleymanpaşalı hemşehrilerimizin yararlanmasını sağlamalıyız. Bu kapsamda; · Yeniköy- Mermer hattını daha etkin kullanıp yamaç paraşütü sporunu özendirebiliriz, aynı zamanda bölgede doğa sporlarını canlandırabiliriz. · Kumbağ çamlığın arkasında kalan dut limanı dediğimiz bölgeye denizden ulaşım sağlayarak şehrin ekonomisi canlandırabiliri Şehrimize ekonomik katkı sağlayacak ve canlılık katacak projelerin gerçekleştirilmesi için adayım. Kültürel değerler ve varlıkların desteklenmesi için çalışmalar yapacağız. § Örneğin, Süleymanpaşa’mızın ismi ile özdeşleşen bir kültür fuarı tertip edebiliriz. Bu anlamda ilçemizin ulusal manada tanıtımına katkı sağlayabiliriz.

Süleymanpaşa'nın bir kültür şehri olması için adayım. Yapılacak işlerin belediye çalışanları ve ekipmanlarıyla en kısa sürede ve en etkin şekilde icra edilmesi en büyük amacımız. Dengeli bir bütçe oluşturarak, kendi kendine yeten ve kendisini idare edebilen, hiçbir personelini mağdur etmeden hizmeti en iyi şekilde halkımıza götüren bir yönetim oluşturmak için adayım. Süleymanpaşa'nın gelişimi ile ilgili heyecanıma sizleri de ortak etmek için adayım. Yaşamaktan zevk alacağımız, huzur veren bir kentte birlik beraberlik içinde yaşamak için adayım. Süleymanpaşa’da artık çiçekle böcekle uğraşma zamanı geçti. Kaldırım yapmak yol yapmak ve çöp toplamanın ötesinde bir belediyecilik anlayışı sergilememiz gerekiyor. Yeni alışveriş ve eğlence merkezlerinin konumları konusunda şehir içi düzeni olumsuz etkilemeyecek şekilde kararlar almamız gerekiyor. Şehir içi ulaşımı rahatlatmak için sık kullanılan ulaşım yollarına alternatif caddeler ortaya çıkarmamız gerekiyor.

Şehir içi ulaşım konusu önceliğimiz olacaktır. Köylerin kalkınması ve yeniden üretime dönmeleri için köye dönüş mutlaka sağlanmalıdır. Sağlıklı ve sağlam binalar ile şehir konforunu köye taşımak bu işi çözecektir. Bu konuda belediye olarak ön ayak olacağız. Bakıma muhtaç yaşlılarımız için palyatif bakım merkezlerinin yapılması ve özel sektörün bu konuda teşvik edilmesi önemsiyorum. Bir gün hepimizin ihtiyaç duyacağı bu hizmetleri belediye olarak desteklemek ve canlandırmak gerektiğini düşünüyorum. Sorun çok, mesele çok …. Yolumuz uzun ve zorluklarla dolu… Bu bir mücadele anlamlarla dolu… Bu zorlu yolun ilk adımında yanımda olduğunuz, beni dinlediğiniz için hepinize tekrar çok teşekkür ediyorum. Süleymanpaşa 'ya İDEALİST BİR BAKIŞ getirmek istiyorum. Doğru adayla birleştirici gücümüzü kullanmak zorundayız. Artık zamanı geldi! Hep birlikte bu İDEALİST BAKIŞ ’ta bir olalım beraber olalım! Birlikte yol alalım"Dedi

.Basın açıklaması,soru cevap ile son buldu.

Kaynak : Murat Ürtekin