info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yaşaması İçin 14 Aylık Ömrü Kaldı

Haydi Türkiye;Yağız Batu`ya hayat ol...

Hakan ve Zeynep Demirtaş çiftinin çocukları Yağız Batu, 05.01.2023 tarihinde Tekirdağ da dünyaya geldi. Topuk kanından alınan numune sonucu 14.01.2023 Tarihinde Ailesi Yağız Batu nun SMA TİP 1 ÖLÜMCÜL KAS HASTASI haberini aldığında yıkıldı. 9 günlük mutluluğun yerini hüzün aldı ve tedavi masrafları için var güçleri ile mücadelesini sürdürmekteler.

Çocuklarının hayata tutunması için 14 aylarının kaldığını söyleyen baba Hakan Demirtaş; " Yağız Batu ikinci çocuğumuz.6 yaşında bir ablası var.9 günlükken SMA TİP1 tanısı kondu.Bu durumu öğrendikten sonra,çocuğumuzu kurtarmak için bir yaşam mücadelesi başlattık. Bunun için Tekirdağ Valiliğine dilekçeyle başvurarak kampanya başlatmamız gerekiyordu. Dilekçemizi sunduk ama önceki Valimiz Aziz Yıldırım bize sıkıntı çıkardı.Valilik kararı gecikmeli olarak kısıtlandı. Hukuk mücadelesine gittik ve yaklaşık bir hafta önce hukuk mücadelesini kazandık ve gerekli izni aldık. Yeni göreve başlayan Sayın Recep Soytürk'e yeni görevinde başarılar diliyoruz ve desteklerini bekliyoruz. Eminim Sayın Valimiz 8 aylık bebeğimizin hayata tutunması için bize destek olur. Bizim evladımız 9 günlükken tanı aldı ve şu anda 8 aylık oldu.Kampanyada %19'luk dilimdeyiz. Bebeğimizi kurtarabilmemiz için Dubai'deki gem tedavisine ulaşabilmemiz gerek. Bu ilacın kriterleri var. Bebeğimizin tedavi olup yaşaması için 13 kiloyu geçmemesi ve 2 yaşını geçmemesi gerekiyor. Çocuğumuzun yaşama tutulabilmesi için 14 ayı kaldı.Ben 8 aydır bu kampanyayı yürütmek için çalışamıyorum. Fakat tek başına başarabilmemiz mümkün değil. Çok kişiye,çok paraya ihtiyacımız var. Ben bir firmada pazarlama işi yapıyordum. Çocuğumuzla ilgilendiğimiz, kampanya ile uğraştığımız için 8 aydır çalışamıyorum, işsizim.Bundan dolayı çok mağduruz. Hayırseverlerin desteğine ihtiyacımız var. Evladımızı kaybetmek istemiyoruz. Evladımızın kurtulabilmesi için 1 milyon 819 bin dolar gerekiyor. Dubai'deki tedavi merkezinin istediği bedel bu kadar. Türk lirası ile yaklaşık 49 milyon lira gerekiyor. Biz şu ana kadar 9 milyon lira toplayabildik. Kampanyamız bu şekilde ilerlerse,maalesef çocuğumuzu kurtaramıyoruz. Bu konuda hayırseverlerin desteğine ihtiyacımız var.

Parasızlık yüzünden çocuğumuzun toprak olmasını istemiyoruz. Bir de mağduriyetimiz var.Her yerde stantlar açılıp SMA hastaları üzerinden çıkar sağlayan bazı kişiler nedeniyle bize önyargıyla bakıyorlar. Biz de İnstagram üzerinden canlı yayın yoluyla bunu sağlamaya çalışıyoruz. Bu konuda Vali ve Kaymakamlarımızdan destek bekliyoruz. Evladımızın yaşaması için 14 ay içinde bu parayı toplamamız gerekiyor. Eğer 14 ay içinde bu parayı toplayamazsak yavrumuzu kaybedeceğiz "dedi.

Haydi Türkiye;Yağız Batu'ya hayat ol...

Kaynak : Murat Ürtekin