info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İyi Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Ali Darıcı, Koltuk İçin Değil, Hizmet İçin İl Başkanlığına Adayım

İyi Parti Süleymanpaşa ilçe başkan Ali Darıcı, İl başkanlığına adaylığını resmen açıkladı.

Mevcut başkan Sertaç Alkaya’nın tekrar aday olmayacağını söylediğini ifade eden Ali Darıcı,bu göreve talip olurken tek hedefinin partisine ve Tekirdağ halkına hizmet etmek olduğunu vurguladı. ve bunun bir ayrıcalık ve üstünlük isteği olmadığını,görev ve sorumluluk isteği olduğunu ifade etti.

Ali Darıcı yaptığı basın açıklamasında; “ Sevgili Tekirdağlı hemşerilerim, kıymetli İYİ Parti ailesi, yerel basınımızın seçkin temsilcileri… Bugün burada bulunma nezaketi gösterdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Özellikle bugüne kadar yaptığımız çalışmaları kamuoyuna duyurmada, her zaman yanımızda olan tüm basın çalışanlarına bir kez daha teşekkür ediyorum. Basın açıklamama hoş geldiniz, şeref verdiniz !!! Müsaadenizle, uzun süredir aktif siyasetin ve ticari hayatın içinde olsam da yine de kendimi tanıtmak isterim… 1979 Tekirdağ / Karacakılavuz doğumluyum. İlk ve orta öğretimimi Tekirdağ’da tamamlamakla birlikte son mezuniyetim Anadolu Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümüdür. Halen Anadolu Üniversitesi Siyasal Bilimler Bölümünde öğrenim hayatıma devam etmekteyim. Evliyim bir kız çocuğu babasıyım ve geçimimi esnaflık yaparak sürdürmekteyim. Geçmişten bugüne birçok kurum ve kuruluşta farklı görevler üstlendim. 2014-2019 yılları arasında Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyeliği yaptım. Bu süreçte Denetim Komisyonu Başkanlığı ve Üyeliği, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliği ve Belediye Başkan Vekilliği görevlerinde bulundum. Ayrıca 2018-2022 yıllarında 2 dönem üst üste Süleymanpaşa İlçe Başkanlığı gibi onurlu bir görevi gururla yerine getirdim. Yine Süleymanpaşa Kaymakamlığı İnsan Hakları Komisyonu Üyeliği görevinde bulundum. Gerek yurdumuzun en ücra köşelerinde, gerekse yurtdışında partimizi elimden geldiğince temsil etme gayretinde bulundum. Bir önceki dönem Tekirdağspor kulübünde Başkan Yardımcılığı ve halen de ülkemizin dört büyük takımından biri olan Beşiktaş Jimnastik Spor Kulübünde kongre üyeliği görevim devam etmektedir. İnsanlık var olduğundan bugüne yönetim biçimi olarak gelebildiği en üst seviye demokrasidir. Bir başka deyişle, partimizle birlikte ülkemizi taşımaya ant içtiğimiz demokratik parlamenter sistemdir. Demokrasilerde Ülke ve Millet, Devlet kurumunun çatısı altında, yetkiyi seçimlerle halktan alan bir siyasi parti veya partiler aracılığıyla yönetilir. Devlet denilen aygıt, sistem dediğimiz birbiriyle uyum halinde çalışan kurumların üzerine oturtulmuştur. Demokrasi ile yönetilen Devletler, makamların yani kurumların kalıcılığı, şahısların geçiciliği üzerine inşa edilmiştir. İşte tam olarak da bu yüzden egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir.

Makamlar Millet adına kullanılır, görevler Millet adına yerine getirilir. Siyasi partilerde de işleyiş aynıdır. Kurumlar kalıcı, görevler geçicidir. Buna binaen bundan kısa bir süre önce yerel basınımızın mümtaz temsilcileri olan sizlere, Süleymanpaşa ilçe Başkanlığı görevine talip olmayacağımı yine buradan beyan etmiştim. Görevi üstlenecek olan dava arkadaşlarıma başarılar dilemiş her zaman yanlarında olacağım sözünü vermiştim. Şu anda görevdeki İl Başkanımız Sayın Sertaç Alkaya hali hazırda yürütmekte olduğu İl Başkanlığı görevine talip olmadığını yayınladığı bir deklarasyon ile kamuoyuna duyurmuştur. Bu bağlamda, her zaman yanımızda varlığını hissettiren Cesurlar Hareketinin Lideri Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener hanımefendiye, desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Tekirdağ Milletvekilimiz Sayın Enez Kaplan’a, Kurucu İl Başkanım Sayın Seval Koca’ya, mevcut İl Başkanım Sayın Sertaç Alkaya’ya, Kurucu İlçe Başkanlarım ile mevcut İlçe Başkanlarımın yönetim kurullarına ve tüm İYİ Parti ailesinin her birine yaptıkları ve yapacakları hizmetlerinden dolayı teşekkürü bir borç bilirim. Bir önceki dönem İYİ Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanlığı görevini yürüten ben, teşkilatlarımızın istek ve talepleri üzerine İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanlığı görevini üstlenmeye hazırım ve 07.01.2023 Cumartesi günü yapılacak TEKİRDAĞ İL BAŞKANLIĞI kongresinde aday olduğumu tüm teşkilatlarımıza ve siz kıymetli basın mensupları aracılığıyla tüm kamuoyuna ilan ediyorum. Bu bir ayrıcalık ve üstünlük isteği değildir. Görev ve sorumluluk isteğidir. Parti ölçeğinden baktığımızda asıl sahip üyelerimizdir. Bu zorlu ve meşakkatli görevi üstlenme isteğini tüm partililerimizin takdirine sunuyorum. Ben ve oluşturacağım yönetim kurulundan istenilen görevi layıkıyla yerine getireceğime can-ı gönülden inanıyorum. Cesurlar hareketinin tüm mensuplarıyla çıktığımız bu yolda azimle yürümeye kararlıyız. Allah yar ve yardımcımız olsun “ Dedi.

 

Daha sonra ekibiyle ve partililerle toplu fotoğraf çektiren Ali Darıcı, adeta bir gövde gösterisi yaptı.

Kaynak : Murat Ürtekin