info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

20 tiryaki ve 5 işyerine sigara cezası

Çerkezköy polisi, kapalı alanlarda sigara içme yasağı ile ilgili denetimlerini hızlandırdı.

Önceki gece ansızın denetime çıkan ekipler, tümüyle kamuya açık, ya da yarı açık alanlarda sigara içen 20 tiryakiye 69 ar TL lik para cezası uygularken, sigara içilmesine izin verilen 5 işyeri hakkında da tutanak tuttu. Tutanaklar cezaya dönüştürülmek üzere Çerkezköy Belediyesi ne gönderildi. Belediye, kapalı alanda sigara içilmesine izin veren işyerlerine, 560 TL den 5 bin 600 TL ye kadar, para cezası verebiliyor.
Çerkezköy Belediyesi, 19 Temmuz da yürürlüğe giren kapalı alanlarda sigara yasağı ile ilgili şuana kadar denetimlerini uyarı mahiyetinde sürdürürken, İlçe Emniyet Müdürlüğü, yasağa uymayanlara para cezası kesmeye başladı.
BİR GECEDE 20 TİRYAKİ VE 5 İŞYERİNE CEZA
Şuana kadar kapalı alanlara yapılan denetimlerde genellikle eksiklerle ilgili uyarılar yapıldığını belirten yetkililer, artık ceza işlemlerinin de başlandığını ifade etti. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından önceki akşam ansızın yapılan denetimler neticesinde, şuana kadar tümüyle kamuya açık ya da yarı kapalı alanlarda sigara içerek Kanuna karşı gelen 20 tiryaki hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu nun 39. maddesi gereği 69 TL idari para cezası uygulanırken, kapalı alanda sigara içilmesine izin veren 5 işyeri hakkında da gerekli tutanaklar tutuldu.
DENETİMLER DEVAM EDECEK
İşyerleri ile ilgili tutanakların Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ne gönderildiğini ve belediye yetkilileri tarafından bu işyerleri hakkında 560 TL den 5 bin 600 TL ye kadar idari para cezası uygulanacağını vurgulayan yetkililer "Tütün ürünleriyle ilgili izmarit, paket, ağızlık, kağıt ve benzeri atıkları çevreye atanlara da 5326 sayılı Kabahatler Kanunu nun 41. maddesi gereğince 25 TL idari para cezası uygulanacak" uyarısında bulundu.
UYARI YAZISI ASMAYANLARA DA CEZA VAR
Yetkililer ayrıca, tütün ürünlerinin içilmesinin yasaklandığı yerlerde yasal düzenleme ve buna uymayanların cezai sonuçlarını belirten uyarı yazılarının asılması konusunda işletme sahiplerini uyararak "Uyarı yazılarının asılmaması durumunda 1120 TL idari para cezası uygulanacak." diye konuştu.