info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

2010 Tekirdağın da yaşlı ve kimsesiz olmak

Tekirdağ Zafer mahallesinde yaşan 78 yaşındaki kimsesiz Zihniye Aralar, yetkililerden yardım bekliyor.

Daha önce komşularının yardımı olmadan aldığı yaşlılık aylığı ile çöpten topladığı ekmeklerle yaşamını sürdüren Tekirdağ zafer mahallesinde yaşan 78 yaşındaki Zihniye Aralar, 1 hafta önce düşerek ayağını kırınca yatağa mahkum oldu. İnsanların ilgisiz ve alakasızlığından şikayet eden Aralar a mahallede yaşayan iki yaşlı bayan sahip çıktı. Aralar a yardım eden Mahalle sakinlerinden Selime Karakaş, Aralar ın devletten 3 ayda bir yaklaşık 300 tl yaşlılık maaşı aldığını bununla geçinmeye çalıştığını söyledi. Aralar ın evinin kira olduğunu belirten komşusu Karakaş, Zihniye Araların aldığı yaşlılık maaşınla evin kirasını bile ödeyemediğini, bundan öncede bir çok evden kirayı ödeyemediği için atıldığını belirtti. Defalarca yetkililere giderek yardım istediklerini belirten Selime Karakaş, şöyle konuştu: Defalarca yetkililere giderek yaşlı zihniye Aralar için yardım istedik. Muhtarımız da dahil olmak üzere kimseye sesimizi duyuramadık. Komşum ve ben Zihniye hanıma elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz ona evimizden getirdiklerimizle bakmaya çalışıyoruz ancak bizimde gücümüz bir yere kadar onun bu haline çözüm bulamamak benim ciğerimi acıtıyor dedi.

Bir başka mahalle sakini Remziye Batır ise Zihniye Aralar ın temizlik ihtiyaçlarını karşıladığını, kendisinin de imkanları olmamasına rağmen elinden geldiği kadarıyla Aralar a yardım etmeye çalıştığını kaydetti.

Daha önce evine sıcak yemeğin geldiğini söyleyen Zihniye Aralar bunun kendisine katkısının çok büyük olduğunu belirtirken, şimdi ise ona erzak malzemesinin gönderilmeye başlandığını ancak durumu itibari ile erzak pişirmeye yetecek tüp gazının olmadığını ve ayrıca ayağının kırılması sebebiyle kendi ihtiyaçlarını göremez halde olduğunu anlatırken yetkililerin yardım yaparken bunları da gözönüne alması gerektiğini söyledi.

Konuyla ilgili Zihniye hanımın evine gelerek bilgi veren Zafer mahallesi muhtarı Kadir Arsu Yaşlı bayanın durumunu ilgili yerlere ilettiklerini ama yardım için bir süre beklemek gerektiğini bununla birlikte muhtarlık olarak ellerinde yaptırım yetkilerinin olmadığını, sadece sorunları çözüm makamlarına taşıyabildiklerini anlatırken en kısa zamanda sorunlarının çözülmesi için elinden geleni yapacağını söyledi.