info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

23 Nisan 2011 günü Yeni halk otobüsleri Çorlu halkının hizmetine girecek.

Çorlu şehiriçi taşımacılığı için belediye tarafından Devlet Malzeme Ofisinden(DMO) satın alınan yeni halk otobüslerinin Gebze Şekerpınar Anadolu Isuzu Fabrikasında görüldü ve incelendi. Firmanın Şekerpınar Tesislerinde üretilen otobüsleri basın mensupları ile birlikte inceleyen Başkan Baysan otobüslerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun da katılacağı törenle Çorlu`ya getirileceğini söyledi.

  Çorlu şehiriçi taşımacılığı için belediye tarafından Devlet Malzeme Ofisinden(DMO) satın alınan yeni halk otobüslerinin Gebze Şekerpınar Anadolu Isuzu Fabrikasında görüldü ve incelendi. Firmanın Şekerpınar Tesislerinde üretilen otobüsleri basın mensupları ile birlikte inceleyen Başkan Baysan otobüslerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun da katılacağı törenle Çorlu`ya getirileceğini söyledi. Muhtemelen 23 Nisan 2011 günü  Yeni halk otobüsleri Çorlu halkının hizmetine girecek.
    Fabrika inceleme gezisine Belediye Başkanı Ünal Baysan,başkan yardımcıları Serhat Çatalkaya ve Erdoğan Demirci, belediye yetkilileri ile  basın temsilcileri katıldı. Alımı yapılan 65 adet  Yeni ISUZU Çorlu Belediye otobüsleri incelendi. Deneme pistinde denendi.
KART  İHALESİ YAPILIYOR
     17 Şubat 2011 tarihinde gerçekleştirilecek ihalede halk otobüslerinde kullanılacak olan kart sisteminin ihale edileceğini belirten Ünal Baysan: “Otobüsler hazır, kart ihalesinin ardından Çorluya getirilecekler. Otobüslerde indirimli ulaşım imkanlarının yanı sıra bedelsiz ulaşım imkanı da olacak. 70 yaş üzeri yaşlılar, polis memurları, zabıta memurları, posta dağıtıcıları, gaziler ve engelli vatandaşlarımız bedelsiz, eğitim camiasında görev yapan öğretmenlerimiz indirimli yararlanacak. Bunlar için başvuruları toplamaya kısa zamanda başlayacağız.
    Ayrıca  Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı ile Çorlu`nun Kurtuluş Bayramı olan 1 Kasım günlerinde taşımacılık bedava olacak. Vatandaşta yeni halk otobüslerine binip biletini, kartını bastığı zaman verdiği paranın kendisine hizmet olarak döneceğini bilecek” dedi.    
   Çorlu  Halk Otobüslerinin belediye tarafından devreye alınmasının ardından uygulanması düşünülen fiyat tarifesi ile ilgili olarak bilgiler veren ve ön gördükleri ücretleri açıklayan Baysan: “İndi – bindi 1 lira 25 kuruş, öğrenci ise 75 kuruş olacak. Ayrıca aktarmalardan ilk 35 dakika içinde ücret alınmayacak. Yani Sağlık Mahallesinden otobüse binen Atatürk Meydanında inerek 35 dakika içerisinde Havuzlar yönüne giden belediye otobüsüne  bindiği zaman ilave bir ücret ödemeyecek. İkinci ulaşımını ücretsiz olarak yapmış olacak” diye konuştu.
KÖY MİNÜBÜSLERİNİN ŞEHİR İÇİ GİRİŞİ DURACAK
    Mevcut minibüs ve otobüsler ile köy minibüslerinin durumu da değerlendiren Başkan Baysan: “Çorlu Belediyesi Halk Otobüslerini devreye aldığı zaman Marmaracık`tan kalkan köy minibüsü Çorlu merkezinden geçip gidemeyecek. Köy minibüsler ilçe merkezine giremeyecek. Mevcut minibüslerin de hiç biri çalışamayacak. Önemli olan halkın istekleri doğrultusunda çalışmak” şeklinde konuştu.
ŞAKA DEĞİL GERÇEK
    Özelleşmenin hızla arttığı günümüzde Çorlu Belediyesinin toplu taşıma işini devletleştirdiğine işaret eden Başkan Baysan: “Millet gider Mersin`e biz gideriz tersine gibi oldu ama bu kararın doğru olduğuna inanıyoruz. .Belediye Meclisi, Sivil Toplum Örgütleri ve halk bu konunda sonuna kadar arkamızda oldu. Yani yeni model yaşlıların ve engelliren rahat yolculuğu edecek model otobüs alımı yapıldı” dedi.
“ SOKAK ve KAHVE DEDİKODUSUNA  AMAN VERMEYİZ”
    Otobüslerin alınması konusunda pek çok firma ile defalarca görüşme yaptıklarını dile getiren Baysan: “Bu firmalar arasında istediğimiz şartlar Otokar ve Isuzu da vardı. Biz tercihimizi Isuzu` dan yana yaptık. Bu firmalarda çay içtim kuru pasta yedim bunun dışında hiçbir şey yemedim. Şakasını dahi kaldıramam. Şaka kaldıracak durumda değilim. Bu konuda en ufak bir eleştiri duyarsam bu işe gönül veren 7 – 8 arkadaşımla birlikte bana hakaret sayar mahkemelerde hesaplaşırım. Biz bu otobüsleri DMO`dan alıyoruz. Bunları alırken de teşvik aldık. 35 milyon liralık teşvik söz konusu. İlk başta bize teşvik vermek istemedikler. İstanbul – Çorlu arası mı çalışacaksınız dediler. Sonradan bu teşviki durumu izah edince aldık. Aldığımız teşvik de KDV ödememeyi, ÖTV`yi de yüzde 1 olarak ödemeyi içeriyor. Devlet yüzde 6 komisyon alıyor gerçi ama yine de teşvik sayesinde indirimli almış olduk.
“40 BÜYÜK 25 KÜÇÜK OTOBÜS GELECEK”
    Başkan Baysan 40`ı büyük, 25`i küçük olmak üzere toplam 65 otobüs aldıklarını da sözlerine ekleyen Baysan sözlerini şöyle sürdürdü: “65 arabanın kapasitesi şimdiki minibüslerin kapasitesinden daha fazla olacak. 65 otobüs sayısına da her ay 1 büyük otobüs ilave edeceğiz. Otobüslerin Çorlu`ya 4 önemli katkısı olacak. Birincisi kargaşayı önleyecek, ikincisi vatandaş iyi arabalara binecek, üçüncüsü hile hurda söz konusu olmayacak dördüncüsü de  bu vasıta ile Çorlu`da yaşayan 200 kişiye istihdam yaratıyoruz.”
BAŞKAN BAYSAN FABRİKADA ÇORLU İÇİN ALINAN OTOBÜSLERİ GÖSTERDİ
    Basın mensupları ile Isuzu fabrikasında incelemelerde bulunan :Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, satın alınan ve Çorlu Belediyesi logo ve yazıları konulan otobüslerin yanında fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi. Başkan Baysan işte otobüsler burada, hazır. Olmaz, alamazlar diyenler görsünler” şeklinde konuştu.