info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

30 Büyükşehir İçinde Altyapıya Ulaşan Tek Belediyeyiz

30 Büyükşehir İçinde Altyapıya Ulaşan Tek Belediyeyiz

Bir süredir Süleymanpaşa merkezde altyapı akışı sağlanması amacıyla hummalı bir kazı çalışması vardı. Bu konuda basın mensuplarıyla bir araya gelen Tekirdağ büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak ve TESKİ Genel müdürü Şafak Başa, çalışmalar hakkında basını bilgilendirdi.
 
 
Tekirdağ Süleymanpaşa Muratlı caddesinin yağmur suyu hattının yeni hatta bağlanması hakkında basın bilgilendirme buluşmasında konuşan Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak;
“Burada, yirmi gündür yapmış olduğumuz çalışmanın sonuna geliyoruz. Denizden bir hat alarak,Muratlı caddesinden gelen tüm yağmur sularını hatta kanalizasyonu da karıştırıp,ana rögardan buraya bağlayacağız.Böylece,bundan sonra ne yağmur suyu ne de kanalizasyon tıkanması,taşması yaşanmayacak.Muratlı caddesinden ve diğer tüm caddeden gelen sular,bu kanal sayesinde denize gidecek.Yağmur suyu ve kanalizasyon atıkları,iki ayrı yerden bağlanarak,bu sıkıntı da giderilmiş olacak.Böylece tüm binalar kontrol altına alınmış olacak.Üçüncü bir çalışmayla,Namık Kemal okulunun önünden kalıcı bir hafriyat yaparak bu sorunu tamamen çözmüş olacağız.” Dedi. 
 
 
Kanalizasyon atıklarının denize kirliliğinin etkisi konusunda yapılan soruya da yanıt veren Albayrak; “Şu anda yapmış olduğumuz iki tane kanalizasyon tesisi vardır.Birisi doğu grubu,diğeri batı grubudur.İki şirketin yapmış olduğu,doğu grubunun 290 kilometre,batı grubunun 90 kilometrelik bir çalışmadır.Her ikisinde de artık bitim kapasitesine gelmiş bulunuyoruz.
01.07.2017 tarihinde,bütün ilin alt ve üst yapı çalışması bitmiş olacaktır.İki biyolojik arıtma tesisinin birinin temelini attık,ikincisini de atacağız.Böylece,ben yıllardır 17 bin nüfusu bilen biri olarak,eskiden denize   deterjan ve kimyevi madde akışı yoktu.Deniz tertemizdi.Ama Tekirdağ nüfusu şu anda Süleymanpaşa’nın 162.500 oldu ve yine buradan dokuz kanaldan denize gidiyor.01.Temmuz 2017 tarihinden itibaren,artık denize hiçbir kanalizasyon akmayacak.Bunun sözünü de veriyorum.Bu sürede alt ve üst yapı çalışmaları bitirilecek.
 
 
Ben bu süreçte, Tekirdağlı, Süleymanpaşalı vatandaşlarımızdan, verdiğimiz rahatsızlık için özür diliyorum. Ancak, bunun da olması gerekiyordu. Şunu da rahatça söylüyorum,30 büyükşehir içerisinde, altyapıya ulaşan tek büyükşehiriz. Malkara’da, Şarköy’de, Saray’da, Hayrabolu’da, Muratlı’da, Ergene de başlıyor, bütün bu alt yapılar söylediğimiz süre içerisinde, tamamen bitmiş olacak. Verdiğimiz sözleri tutmanın gururu içerisinde,30 Mart 2019’da görüşeceğiz.”Dedi.
Kaynak : Murat Ürtekin