info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

39 Milyon Tl’lik Hastane İçin İlk Kepçe Vuruldu

Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi’ne yapılacak olan 200 yataklı yeni Devlet Hastanesi için hafriyat çalışmaları başladı. 39 Milyon TL’ye mal olması beklenen hastanenin temeli için, ilk kepçe vuruldu.

İhale şartnamesine göre, yüklenici firma 700 gün içinde inşaatı tamamlayarak, Bakanlığa binaları teslim etmek zorunda olacak.
39 Milyon TL’ye mal olması planlanan yeni Hastane’nin ana binası, bodrum katlar hariç 8 katlı olacak. Diğer iki blok ise 4’er katlı olacak. Yeni hastane ile birlikte Çerkezköy’e ayrılacak doktor kontenjanında büyük bir artış yaşanacak. 25 bin 410 metrekarelik arsaya yapılacak olan yeni hastane, hasta kabulünü başlayana kadar, mevcut hastane hizmet vermeye devam edecek. Yeni hastane hizmete girdikten sonra, eski hastane binası yıkılarak yeni hastanenin bahçesine ilave edilecek.
 
Avrupa Birliği Karadeniz Havzası Sınırötesi İşbirliği Programı kapsamında NKÜ, Hayrabolu Belediyesi ve Deniz Temiz Derneği’nin (TURMEPA) Türk ortaklarını oluşturduğu ¨Karadeniz Deltalarında Bütünleşik Arazi Kullanım Yönetimi Modellemesi: ILMM-BSE¨ projesinin üçüncü toplantısı yapıldı.
 
Bulgaristan, Gürcistan, Ukrayna ve Türkiye’den yedi kurumun birlikte yürüttüğü projenin üçüncü toplantısına Türk ortaklardan üst düzeyde katılım sağlandı. Toplantı açılışında konuşan NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Hayrabolu Belediye Başkanı Hasan İrtem ve TURMEPA Genel Müdür Yardımcıları Mine Göknar ve Namık Ünalp’ı NKÜ’de konuk etmekten duyduğu memnuniyeti ve Trakya için çok önemli konumda olan Ergene Havzası konusunda ortak proje yürütmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.
 
Ortak Araştırma Koordinatörü Prof. Dr. Fatih Konukcu da projenin genel özellikleri, ortakları, bütçesi ve yürütülmekte olan faaliyetler hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Projede; arazi kullanımı, su kaynakları kullanımı ve iklim değişikliği senaryolarına göre arazi ve su kaynakları planlamasının modelleneceğini belirtti. Proje kapsamında Karadeniz Havzalarının çalışılacağını ve bu havzalar için bir veri tabanı oluşturulacağını ifade etti. TURMEPA adına konuşan Belgin Ergül de, projenin ilerleyen döneminde uygulanması planlanan; yöredeki çevre kirliliği konusunda çocukları ve yetişkinleri bilinçlendirici, geniş kapsamlı eğitim programının ayrıntılarını açıkladı.
 
Projenin NKÜ’de gerçekleşen üçüncü toplantısı Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, Hayrabolu Belediye Başkanı Hasan İrtem, TURMEPA Genel Müdür Yardımcıları Mine Göknar ve Namık Ünalp, Proje Koordinatörü Ali Sırrı Ören; Proje Ekibi Prof. Dr. Fatih Konukcu, Prof. Dr. Selçuk Albut, Okt. Duygu Doğan; TURMEPA Proje Ekibi Belgin Ergül ve Aslin Karanfil’in katılımlarıyla gerçekleşti.