info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

3.Havalimanı ndan Vazgeçildi

Silivri ye yapılacak olan 3. havaalanı, Atatürk Havalimanı na gelen uçaklarla havada çarpışma ihtimali üzerine vazgeçildi. Bunun yerine Çorlu daki havaalanı güçlendirilecek.

Avrupa Yakası'nda yer alan Atatürk Havalimanı ciddi bir turizm ve ticaret yoğunluğu yaşayan kente yetmiyor. Şu an dış hatlar terminalinin de yapımının sürdüğü Sabiha Gökçen Havalimanı'nın da kentin yolcu trafiğini ne derece rahatlatacağı tartışılırken, Ulaştırma Bakanlığı 3. havaalanı için düğmeye basmıştı. Bakanlık, havaalanı için Silivri'yi işaret etti ve 3. Havaalanı Projesi İstanbul'un Mastır Planları'na işlendi.  

Planlarken de tartışıldı
İstanbul'a 3. havaalanı yapım projesi, Ulaştırma Bakanlığı, Devlet Planlama Teşkilatı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Valilik ve Büyükşehir işbirliğiyle yürütüldü. Silivri, hava-deniz ve kara buluşma noktası olması düşünülen 3. havaalanı 1/100.000'lik planlara işlenirkende tartışıldı. İki havaalanı arasındaki mesafe kısa olduğu için ve uçakların havada çarpışma ihtimaline göz önünde bulunduran Ulaştırma Bakanlığı 3. havalanı projesinin Silviri'ye yapılmasında vazgeçti.

Çorlu güçlendirilecek
Ulaştırma Bakanlığı uzmanlarınca yapılan teknik incelemelerde Silivri'nin Atatürk Havalimanı'na yakın olması ve hava trafiğinin çakışması olasılığına karşı Bakanlık'ın, Silivri'den vazgeçmesi üzerine gözler Çorlu'ya çevrildi. Çorlu Havaalanı güçlendirilmesi ve İstanbul'da doldurulan sanayinin buraya taşınması planlanıyor. Çerkezköy ve Çorlu sanayileri yanı sıra Ro-Ro Limanı ile güçlendirilecek Tekirdağ Limanı'na hizmet verecek. Atatürk Havaalanı'nın yükü azalacak.