info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

48 Yaşında Üniversiteli Oldu

Ak Parti Çorlu İlçe Başkan Yardımcısı Kurtuluş Ay, 30 yıl aradan sonra üniversite eğitimine başlıyor.

Kurtuluş Ay 30 yıl önce mezun olduğu liseden sonra şimdi üniversiteye başlıyor. 
 
48 yaşında 3 çocuk babası olan Kurtuluş Ay, beraber sınava girdiği en küçük kızı ile birlikte üniversitede okuyacak. 1981-82 yılında mezun olduğu lise sonrasında çeşitli sebeplerden dolayı bir türlü giremediği Üniversite sınavlarına, 30 yıl aradan sonra giren Kurtuluş Ay, sınavda aldığı puan ile istediği bölüme kayıt yaptırarak Üniversiteli olacak.
 
Üniversite hayalinin sürekli içinde bir uhde olduğunu kaydeden Ak Parti Çorlu İlçe Başkan Yardımcısı Kurtuluş Ay; “Aslında bunun bir hikâyesi var. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bana yıllar önce bir tavsiyesi vardı” dedi.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile arasından geçen diyalogu anlatan Ay; “Sayın başbakanımız o dönemde Refah Partisinden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıydı. Bilindiği üzere aldığı bir ceza üzere Pınarhisar cezaevine giderken Çorlu’ya uğramıştı, o dönemde ben Fazilet Partisi'nden Çorlu Belediye Başkanı adayı olarak çalışmalar yapıyordum. Başbakanımız o gün bana mezun olduğum okulu sorduğunda ‘lise mezunuyum’ demiştim. Sayın Başbakanımız; “Olmadı. Üniversite eğitimi yapmalısın” demişti. O gün, bu gündür; içim de uhde kaldı. Kısmet, nasip bugüneymiş. Aradan yıllar geçti, liseyi bitireli 30 yıl oldu. 3 çocuğumu okuttum, bu sene en küçük kızım ile üniversiteye hazırlandım ve sınava girdim.”
 
Ak Parti Çorlu İlçe Başkan Yardımcısı Kurtuluş Ay; “30 yıl aradan sonra girdiğim Üniversite sınavında iyi puan aldığıma inanıyorum. Bu sene 180 taban puan olan sınavda 219 puan alarak istediğim bölümü rahatlıkla kazandım, iş hayatım ve mesleğim gereği açık öğretim bölümünü tercih ettim, önümüzdeki günlerde kaydımı yaptıracağım” dedi.