info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

7. Dönem Öğrenci Meclisi TBMM de Toplandı

Tekirdağ İlini temsilen Öğrenci Meclisi Başkanı Namık Kemal Lisesi öğrencisi Mertcan TÜREL katıldı.

18 Nisan 2010 tarihinde TBMM genel kurul toplantı salonunda özel birleşim olarak gerçekleştirilen öğrenci meclisi genel kurulu TBMM TV den de canlı olarak yayınlandı.

Tbmm Başkanı Mehmet Ali Şahin in Açılışını Yaptığı Toplantının Başında, İstiklal Marşı Okundu. Şahin, Yaptığı Konuşmada, Milletin Kaderine El Koyan, Milli Mücadeleyi Yürüten Ve Başarıya Ulaştıran, Cumhuriyeti Kabul Eden, Çağdaş Kurum Ve Kuruluşları Kuran Tbmm nin Açılışının 90. Yıldönümünün Kutlandığını Anımsatarak, Bunun Onuru Ve Kıvancı İçerisinde Olduklarını Kaydetti.

Ardından Milli Eğitim Bakanı Nimet ÇUBUKÇU nun konuşmaları ile devam edildi. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ise 23 Nisan 1920 nin ülkenin kaderinde ve Kurtuluş Savaşı nda bir dönüm noktasını oluşturduğunu vurguladı. Bakan Çubukçu, bunun, aynı zamanda gelecek nesillerin her bakımdan özgür, mutlu ve refah içinde yaşaması için verilen mücadelede de bir dönüm noktası olduğunu ifade etti.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin başkanlığında gerçekleştirilen özel birleşimde, 81 ilden gelen öğrenci temsilcileri, yaklaşık 1 saat süreyle ant içti. Öğrenciler, "Meclis çalışmalarına etkin ve verimli bir şekilde katılacağıma, Meclis tarafından verilen görevleri en iyi şekilde yerine getireceğime, demokrasi kültürünü okulda ve toplumda yaşatacağıma, milli ve manevi değerler ile insan hak ve özgürlüklerine saygı duyacağıma, Atatürk ün gösterdiği çağdaş ve demokratik hedeflere ulaşmak için azimle çalışacağıma ant içerim" sözleriyle ant içtiler. Ankara Öğrenci Meclisi Başkanının ant içmesinden önce Atatürk ün anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Ardından başkanlık divanına seçim için başkanlığa 4 önerge verildi ve meclis başkanlığı için oylamaya geçildi. 7. Dönem Türkiye Öğrenci Meclisi Başkanlığına Muğla Anadolu Öğretmen Lisesinden Çağrı Keçecioğlu seçildi. TBMM Başkanı Şahin, divan üyelerini tebrik ederek, mazbatasını vererek koltuğunu Keçecioğlu na devretti.

2. birleşimde de gündem ve gündem dışı maddeler görüşülerek öğrenci temsilcilerine söz verildi.Ayrıca Öğrenci temsilcileri Anıtkabiri ziyaret ederek Atamızın huzuruna çıktılar.

Birlik ve beraberlik mesajları ile programa son verildi.