info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Adem Dalgıç tan ilk toplantı

2009 Mahalli İdareler seçimlerinde Tekirdağ Belediye Başkanlığına seçilen CHP li Dr. Adem Dalgıç toplantı yaptı.

2009 Mahalli İdareler seçimlerinde Tekirdağ Belediye Başkanlığına seçilen CHP li Dr. Adem Dalgıç, ilk icraat olarak sivil toplum örgütleri ile bir araya geleceklerini, sorunları tespit edeceklerini ve en kısa sürede bir Belediye Hastanesi kuracaklarını söyledi.
Tekirdağ daki Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanan CHP li Dr. Adem Dalgıç, ilk basın toplantısını düzenledi. CHP Tekirdağ İl Başkanlığı nda düzenlenen basın toplantısına CHP Tekirdağ Merkez İlçe Başkanı Recep Öktem, İl Başkanı Fahrettin Meker, Belediye Başkanı Adem Dalgıç ve çok sayıda partili katıldı. İlçe Başkanı Öktem, bir bütün olarak seçimlere hazırlandıklarını ifade ederek tüm teşkilatı kutladı. AK Parti ile CHP arasındaki büyük oy farkından dolayı çok onurlu ve gururlu olduklarını ifade eden İlçe Başkanı Öktem, "Özellikle imar değişiklikleri sürekli gündeme gelen bir konuydu. Biz yönetimde olduğumuz sürece imar değişiklikleri sürekli olarak kamu yararına olacaktır. Buna çok dikkat edileceğinden herkesin emin olmasını istiyoruz. Oy kullanma işlemleri sırasında her sandık başında partilimiz vardı. Bize sonuçlar an ve an olarak geldi. Biz Belediye Meclisi nde 18+3 olarak hesaplar yapmıştık. Çok az bir farkla 17+3 olarak açıklandı. Elimizdeki tutanaklar ile seçim kurulundakileri karşılaştıracağız. Farklı sonuçlar için bazı bölgelerde ve sandıklarda itiraz edeceğiz" şeklinde konuştu.
CHP Tekirdağ İl Başkanı Fahrettin Meker ise Tekirdağ genelinde büyük bir başarı elde ettiklerini ifade ederek parti oylarını yükselttiklerini söyledi.
Yerel seçimlerde Tekirdağ Belediye Başkanı olarak seçilen CHP li Dr. Adem Dalgıç ise başkanlık koltuğuna ilk oturduğunda öncelikli olarak sivil toplum örgütleri ile bir araya gelerek sorunları tespit edeceklerini söyledi. Tekirdağ ın bir turizm kenti olduğunu ifade eden Adem Dalgıç, "Başarılı bir seçim dönemi sonrası halkımız yüzde 45 lik bir oy oranı ile bizleri göreve davet etti. Rakiplerimiz olarak görülen iki partinin toplamı kadar oy aldık. Biz bu farkı bekliyorduk.
Tekirdağ da Belediye Başkanı olmanın gururunu yaşıyorum. Tekirdağ ı yarınlara taşıyacak CHP kadrosuna inanan ve gönülden destek veren herkese çok teşekkür ederim. Halkıma herkesin başkanı olacağımın sözünü verdim. Biz büyük bir aileyiz, sivil toplum örgütleri, meslek odaları, gençler hazır görev bekliyor. Onlar bize inanıyor Tekirdağ ı beraber yöneteceğiz. Tekirdağ Belediyesi ni projelerimiz ile mutluluk duyacakları bir şehir vaadimiz var" diye konuştu.
Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduktan sonra önceki 5 yılın incelemesini yaptıracağını ifade eden Başkan Adem Dalgıç, yasanın dışına çıkıldığında bunun hesabını soracağını söyledi. Tekirdağ daki özürlü vatandaşların da sorunlarına çözüm olacağını bildiren Dr. Dalgıç, "Belediye Başkanlığı ndaki tüm evraklar incelenecek. Yasaya uymayan tüm konular yargıya intikal ettirilecektir. Tekirdağ da özürlü vatandaşlarımız için bir envanter çıkaracağız. Seçim öncesi söylediğimiz ulaşım, temizlik gibi özelleştirmelerde kamu yararı olduğu sürece bunlara devam edeceğiz. Kent Konseyi ni harekete geçireceğiz. Tüm kurumlar ile diyalog halinde Tekirdağ ın yönetimi yine halkla beraber olacaktır" ifadelerini kullandı.
Tekirdağ ın bir turizm kenti olduğunu belirten Belediye Başkanı Adem Dalgıç, turizm alanındaki her türlü faaliyetin Tekirdağ da yapıldığını söyledi. Dalgıç, "Tekirdağ da turizmin her yönünde iddialıyız. Bunun için özellikle Avrupa Birliği projelerinden, fonlarından yararlanacağız. Turizm Tekirdağ ın kalkınması için en büyük projesi olacak. Ayrıca hekim olduğum için de en kısa sürede bir Belediye Hastanesi ile vatandaşlarımıza poliklinik hizmeti vermek istiyoruz. Bununla ilgili projemiz devam ediyor.
En kısa sürede bunu gerçekleştirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.