info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Adem Dalgıç Tüm Belediye Başkanlarının Büstünü Yaptırıp Şehire Diktirecek

Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç Ahde Vefa Projesi adını verdiği projeyi sessiz sedasız uygulamaya soktu.

Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç ‘Ahde Vefa Projesi’ adını verdiği projeyi sessiz sedasız uygulamaya soktu. Proje kapsamında Tekirdağ’da 1879 yılından bu yana görev yapmış Belediye Başkanlarının büstleri yapılıyor.

İlk olarak yapılan büstler arasında 1879 tarihinde Belediye Başkanlığı yaptığı ancak görev süresinin hangi tarihte sonuçlandığı bilinmeyen Hasan Cemali Baba, 1890-1897 yılları arsında Belediye Başkanlığı yapmış Hüsnü Bey ve 1901-1904  yılları arasında Başkanlık yapmış Adil Bey’in büstleri yer alıyor. 3. Sırada  1897-1916 yılları arasında yaklaşık 19 yıl Belediye Başkanlığı görevini yürütmüş olan Remzi Efendi’nin ise fotoğrafı bulunamadığı için büstünün şimdilik yaptırılamadığı, ancak fotoğrafının bulunması için araştırma yapıldığı belirtildi.

Tekirdağ Belediye Başkanı Dalgıç ‘Ahde Vefa Projesi’ ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; ” Bu proje kapsamında yaptırılmış olan 3 adet Belediye Başkanımızın büstlerini 48. Kiraz Festivali öncesinde belirleyeceğimiz yerlere koyacağız. Biz bir kentin marka kent olması için sadece imar faaliyetlerinin yetmeyeceğini, o kentin yetiştirdiği değerlerinin, sanatçılarının ve kent kültürünün de gelecek nesillere aktarılması gerektiğinden hareketle böyle bir projeyi başlattık. Proje kapsamında sadece Belediye Başkanlarımızın büstlerinin yapılması değil 57. Alay Anıtının ve Tekirdağ’da tiyatro kültürünün yerleşmesinde büyük katkısı bulunan, hatta 50 yılı aşkın amatör tiyatroculuğu ilimizde sürdürmüş olması nedeniyle Guinness rekorlar kitabına giren tiyatro sanatçımız   Yılmaz İçöz’ün  de heykelini yaptıracağız”

Kaynak : Tekirdağ Yeni Haber