info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ak Parti Merkez İlçeden Esnaf Odaları Birlik Ziyareti

AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve Akdeniz Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Başkanı Ziyaeddin Akbulut: “Ahilik, toplumda yaşayan fertleri birbirine yaklaştırmak, aralarında dayanışma kurulmasını sağlamak ve ticari hayatı ahlak kurallarıyla yürütmek üzere kurulmuştur” dedi.

AK Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen programla, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, Merkez İlçe Başkanı Emrah Tunca ile İl ve Merkez İlçe Başkan Yardımcılarından oluşan bir heyet, ‘Ahilik Haftası’ kapsamında Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni ziyaret etti. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sami Kayın ve oda başkanları tarafından karşılanan heyet, Esnaf ve Sanatkarların ‘Ahilik Haftası’nı kutladı.

Ziyaret dolayısıyla açıklamada bulunan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ziyaretlerini özellikle ‘Ahilik Haftası’na denk getirdiklerini vurgulayarak, Ak Partili heyet adına esnafın Ahilik Haftasını kutladı. Ahiliğin iş ve meslek ahlakını vücuda getiren önemli bir kültür olduğuna dikkat çeken Akbulut, “Ahilik, toplumda yaşayan fertleri birbirine yaklaştırmak, aralarında dayanışma kurulmasını sağlamak ve ticari hayatı ahlak kurallarıyla yürütmek üzere kurulmuştur. Ahilik, bir nevi esnafın kendi kendini oto kontrol mekanizmasıdır. Bu amaçla Esnaf ve Sanatkarlarımızın bu özel gününü kutlamak ve kendileriyle sohbet etmek istedik” şeklinde konuştu.

AK Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanı Emrah Tunca ise, günümüzde müşteri beklentileri, tüketicinin korunması, kaliteli üretim gibi başlıkları barındıran Toplam Kalite Yönetimi anlayışının batıda yeni yeni yerleşmeye başladığını hatırlatarak, “Osmanlı kültürünün engin derinliğinin bir tezahürü de Ahilik anlayışıdır. Batı dünyası yüzyıllar sonra Osmanlının bu anlayışını ancak taklit edebilmiş ve Toplam Kalite Yönetimi adıyla hizmet tedbirlerine başvurmuştur. Ahilikte, üretilen malın tüketiciye ulaşana kadar geçen hikayesinde üretimin her safhası bütün çalışanların sorumluluğu altındadır. Dolayısıyla Ahilikte iş ve meslek ahlakı, kabul edilmesi mecburi kurallar haline gelmiştir” diye konuştu.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sami Kayın ise AK Partili heyetin ziyaretinden dolayı memnuniyetini dile getirdi. Ahilik Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen ziyaretin anlamlı olduğunu vurgulayan Kayın, Osmanlı’dan günümüze yaşatılmış bu geleneğe daha çok sahip çıkılması gerektiğini aktardı.

Ziyaret dolayısıyla çeşitli meslek gruplarına mensup oda başkanları da AK Partili heyetle sohbet ederek memnuniyetlerini ve yaşadıkları problemleri aktardılar. Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, oda temsilcilerinin yaşadıkları sorunlara ilişkin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Müdürü telefon görüşmesi yaparak konuyla ilgili bilgiler verdi.

AK Partili heyet yaklaşık 1,5 saat süren sohbetin ardından esnaf temsilcileriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek tekrar Ahilik Haftalarını kutladı.