info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Akbulut: "Öküz Altında Buzağı Aramayın"

Musevi işadamının Tekirdağ da yaptırdığı okulun açılışında Türkiye-İsrail krizi yaşandığı iddia edildi.

Tekirdağ ın Çorlu İlçesi ne Musevi işadamı İshak Pinhas (80) tarafından yaptırılan ilköğretim okulunun açılışının Mavi Marmara baskını nedeniyle oluşan Türkiye-İsrail gerilimine takıldığı iddia edildi. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu nun hasta olması nedeniyle 8 Ekim de planlanan açılışa katılmazken, İshak Pinhas ın da okulun resmi açılışını bakandan başkasına yaptırmayacağını belirterek açılıştan vazgeçtiği iddia edildi.

İddiayı yalanlayan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut ise Öküz altında buzağı aramayın dedi.

Tekirdağ ın Çorlu İlçesi nde dünyaya gelen ve Musevi bir ailenin oğlu olan İshak Pinhas, Çorlu da ilkokul 3 üncü sınıf öğrencisi olduğu sırada, 1939 yılında Erzincan da meydana gelen depremde mağdur olanlar için yardım kampanyası başlatıldı. Parası olmayan Pinhas a sınıftaki bir kız arkadaşı 10 kuruş verdi. İshak Pinnas ise arkadaşının yardımını geri ödeme koşuluyla kabul etti. Ancak borcunu bir türlü ödeyemeyen Pinhas, hem utancından hem de çalışmak zorunda kaldığı için okulu bıraktı. Henüz 5 yaşındayken babasını kaybeden Pinhas bir kereste atölyesinde çırak olarak çalışmaya başladı. 12 yaşında ise ailesi ile birlikte İsrail e göç etti ve Furtuni Pinhas ile evlendi. İsrail de peynircilik yapan ve işlerini büyütüp tesis kuran İshak Pinhas, aradan geçen yıllara rağmen doğduğu Çorlu yu unutamadı ve bir okul yaptırmaya karar verdi. Çorlu Hürriyet Mahallesi nde geçen yıl temeli atılan ve 3 milyon liraya mal olan 32 derslikli Furtuni ve İshak Pinhas İlköğretim Okulu nun yapımı tamamlandı ve 2010- 2011 Eğitim ve Öğretim döneminde hizmete açıldı.

BAKAN ÇUBUKÇU HASTA OLMASI NEDENİYLE AÇILIŞA KATILAMADI

Furtuni ve İshak Pinhas İlköğretim Okulu nun resmi açılışının ise Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu tarafından 8 Ekim günü yapılması kararlaştırıldı. Ardından işadamı Pinhas, okulun açılış törenine İsrailli basın mensuplarını da çağırdı. Ancak açılış gününün yaklaşması üzerine Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu hasta olması nedeniyle açılışa katılamayacağı bildirdi. Açılışın Bakan Çubukçu tarafından yapılmasını isteyen Pinhas ın da, bakanın açılışı gerçekleştiremeyeğini öğrenince İsrail e döndüğü iddia edildi.

BAKAN SEYAHAT EDEBİLECEK DURUMDA OLMADIĞINI SÖYLEDİ

İşadamı İshak Pinhas ın açılıştan vazgeçtiği iddiaları üzerine AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, "Bunlar öküz altında buzağı arıyorlar. Kesinlikle böyle bir şey olmadı. Açılışa 2 gün kala her şey yolundaydı. Bakan Çubukçu gelecekti. Fakat 2 gün kala kendisini aradığımız da bize hastalığının çıktığını ve uçakla seyahat edebilecek durumda olmadığını söyledi" şeklinde konuştu.

HAYIRSEVER AİLE İLE BUNU PAYLAŞTILAR VE ERTELENDİ

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu nun rahatsızlığı nedeniyle açılışa gelemediğini belirten Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek ise, Bizim bildiğimiz kadarıyla bakan hanım programa birkaç gün öncesine kadar hazırladık ve davetiyeleri dağıttık. Ama sayın bakanın uçakla seyahat edebilecek durumda olmadığını ve rahatsız olduğu söylendi. Hayırsever aile ile de bunu paylaştılar ve ertelendi. Bir sorun olmadı diye konuştu.

Bir basın organının web sayfasında yayınlanan haberde Okul açılışında Türkiye- İsrail krizi iddiası ortaya atıldı. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçunun hasta olduğu gerekçesi ile 8 Ekim de planlanan resmi açılışa katılmadığı, işadamı İshak Pinhas ın da, okulun resmi açılışını bakandan başkasına yaptırmayacağını belirterek açılıştan vazgeçtiği iddia edildi.

Yayınlanan haberde; okulun resmi açılışının ise Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu tarafından geçen 8 Ekim günü yapılması kararlaştırıldı. Bunun üzerine Pinhas açılışa İsrailli gazetecileri de çağırdı. Ancak açılış yaklaşınca, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu nun hasta olduğu gerekçesiyle açılışa katılamayacağı belirtildi. Açılışı bakan Çubukçu nun yapmasını isteyen ve yerel yöneticilerin açmasına razı olmayan Pinhas ın da, bakanın açılışı gerçekleştiremeyeceğini öğrenince İsrail e döndüğü belirtildi.

Çorlu Hürriyet Mahallesi nde geçen yıl temeli atılan ve 3 milyon liraya mal olan 32 derslikli ?Furtuni ve İshak Pinhas İlköğretim Okulu nun yapımı tamamlandı ve 2010- 2011 Eğitim ve Öğretim döneminde hizmete açıldı.