info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Altın Dolandırıcılarına Operasyon

Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde dükkanlara giderek, Osmanlı tuğralı ve Osmanlıca yazı bulunan altınları satmaya çalışan, parayı alıp altınları vermeden ortadan kaybolan dolandırıcılar yakalanarak tutuklandı.

Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde dükkanlara giderek, Osmanlı tuğralı ve Osmanlıca yazı bulunan altınları satmaya çalışan, parayı alıp altınları vermeden ortadan kaybolan dolandırıcılar yakalanarak tutuklandı.
 
Edinilen bilgiye göre, Babaeski ilçesinde 2 kişi, İ.Ü.'ye ait dükkana giderek 1,5 gr ağırlığında 22 ayar altın para göstererek, kendilerinde bu altınlardan 3 bin 200 tane olduğunu, 18 bin TL karşılığında satabileceklerini söyledi.
 
İş yeri sahibi İ.Ü., şahıslardan parayı temin edebilmek için 2 gün süre istedi. Şahıslarla 2 gün sonra alışveriş için bir araya geldiklerinde İ.Ü., 18 bin TL'yi şüpheli şahsa verdi. Şüpheli M.Y. ve Ö.Y. altınların başka bir yerde olduğunu, 10 dakikaya kadar getireceğini söyleyerek dükkandan ayrıldı.
 
Dolandırıldığını anlayan İ.Ü. ise polis merkezine giderek şikayette bulundu. Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri çalışmalar neticesinde Tekirdağ'da ikamet ettikleri tespit edilen M.Y. ile Ö.Y. isimli şahıslarla ilgili olarak Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü görevlileriyle irtibata geçti. Şüphelilerin Tekirdağ il merkezinde de aynı şekilde dolandırıcılık olayına karıştıkları bilgisine ulaşan Babaeski İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileri ile Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerince ortaklaşa gerçekleştirilen operasyonda, şüpheli şahıslar Babaeski'de yakalandı.
 
Şüphelilerin yapılan üst aramasında 33 adet yüzlerinde Osmanlı tuğralı ve Osmanlıca yazı bulunan 1/4'lük Reşat altını bulanarak muhafaza altına alındı. Şüpheliler M.Y. ile Ö.Y, Babaeski'de ve Tekirdağ'da gerçekleştirdikleri dolandırıcılık olaylarıyla ilgili olarak çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine konuldu.