info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Altınyıldız Artık Çerkezköy’de Üretim Yapıyor

Çerkezköy’de 14 bin işçi müracaat etti

Türkiye’nin en köklü yünlü kumaş ve konfeksiyon üreticisi Altınyıldız Türkiye’de yakaladığı marka başarısını şimdi uluslararası arenaya taşıyor.Üretimin büyük bir bölümünü ABD?ve Avrupa ülkelerine ihraç eden Altınyıldız’ın şu anda odaklandığı ülke İran.

İran’a geçen yıl 7 milyon dolarlık ihracat yapan firma gelecek aydan itibaren Tahran’da Altınyıldız Classics markasıyla 3 magaza açacak.
    1977’den beri Yeni-bosna’da üretim yapan Altın-yıldız’ ın Çerkezköy’e taşınması ve hedefleriyle ilgili toplantıda konuşan Altınyıldız Genel?Müdürü Zeki Çaputlu, artan siparişleri Yenibosna’ daki fabrikada karşılayama-dıkları için taşındıklarını be-lirterek üretime ara vermeden 1470 TIR’la 120 günde taşın-dıklarını söyledi.
    Şu anda fabrikada 1600 kişi çalıştığını bunların yüzde 35’inin Yenibosna’daki fabrikadan geldiğini aktaran Çaputlu. “İnsanlar çay içeçek para bulamıyor. O dönemde camide imam Altınyıldız eleman alacak diye anons yapıyormuş.    
    Başvuranların hepsi de deneyimliydi. Ama biz an-cak bunların 900 tanesini işe alabildik” dedi.
    Yılda minimum 2 a-det yeni teknolojik ürünü pa-zara sunmayı hedefleyen şirket, Çerkezköy fabrikalarında ekimde yepyeni bir ürün için “biz buna nükleer bomba di-yoruz”?nitelemesini yaptı. Ça-putlu’nun verdiği bilgile göre Almanya, İtalya ve ABD şirketleri bulunan Altınyıldız geçtiğimiz yıl İran’da Altın-yıldız Pars adıyla bir şirket kurdu.
    Fabrikaya her gün giden?Altınyıldız’ın kurucusu Osman Boyner’de babasının kendisine “Emekli ne zaman olursun? Aklın başında ise emeklilik yok, o zaman fikirlerinle herkese ulaşırsın, ak-lında başında değilse 50 ya-şında da emekli olursun” de-diğini kaydetti.