info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Aşağı Sevindikliye Kurulması Planlanan Santral Yetkililerinden Açıklama

Aşağı Sevindikliye Kurulması Planlanan Santral Yetkililerinden Açıklama

2 Eylül tarihinde www.ellidokuz.com sitesinde yer alan "Aşağısevindikli’ye Sessiz Sedasız Kurulmaya Devam Ediyor" başlıklı haberiniz maddi hatalar içermektedir.
 
Kurumumuzdan görüş alınmadan oluşturulan haberde yer alan yanlış iletimler başta olmak üzere genel bir bilgilendirme yapmayı dileriz.
Aşağısevindikli Doğalgaz Çevrim Santrali'nin "29.08.2012 tarih ve 2669 Karar No ile ÇED Olumlu Belgesi alınmıştır. Santral projesinin ÇED’inin olmadığı tümüyle asılsız bir bilgilendirmedir.
Bildiğiniz üzere, ülkemizde RES (rüzgar), HES (hidroelektrik),JES(jeotermal) ve GES’e (güneş) dayalı elektrik üretim kapasiteleri ve santral sayıları artmaya devam etmektedir. Yenilenebilir elektrik üreten santraller yapıları gereği 24 saat 365 gün düzenli elektrik üretememektedir. 
 
Yenilenebilir elektrik üreten bu tesislerin artması ile düzenli elektrik üretimi oluşturulamadığı için TEİAŞ elektrik iletim sistemi üzerinde dalgalanmalara ve frekans kaymalarına sebep olarak, ciddi elektrik kesintilerine yol açmaktadır.
(Örneğin 31 Mart 2015)
 
Proje konusu olan Aşağısevindikli Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali‘nin 35 dakika gibi çok hızlı bir sürede devreye girmek ve aynı sürede devreden çıkmak kabiliyeti nedeniyle Trakya’ya kurulacak olan RES vebenzeri yenilenebilir enerji projelerinin yaratacağı elektrik frekansı ve gerilim dalgalanmalarının yönetilmesi bakımından önemi çok büyüktür. Bu proje sayesinde bölgede 600 MW kapasitede yeni RES’ler (rüzgar) kurulabilecektir.
Tesisimiz, son yönetmeliklerin öngördüğü standartların da ötesinde çevreci bir anlayış ile tasarlanmıştır. Toplumda ve kurumlarda konu edilen başlıklardan biri olan yeraltı sularının yüksek miktarlarda tüketilmesi veya atık su üretilmesi bu proje için geçerli değildir. Aşağısevindikli Santrali soğutmasını hava ile sağlayacak ve kullanacağı az miktardaki şebeke suyunu otomobillerdeki radyatör misali kapalı devre çevirecektir.
 
Aşağısevindikli Doğalgaz Çevrim Santrali'nin tükettiği yakıtı kömüre ya da başka bir yakıta döndürmek imkansızdır. Isı santralleri içinde en temiz yakıt olarak bilinen doğal gaz ile çalıştırılacak olan santralimizin baca emisyonları, soluduğumuz hava içinde doğal olarak bulunan karbondioksit, su buharı ve de azottan oluşacaktır. Doğal gaz,yapısında kükürtlü bileşikler içermediğinden ötürü, yanma neticesinde çevreye zararlı bir yan ürün çıkartmamaktadır.
Yukarıda belirttiğimiz başlıkları göz önüne alarak haberinizi düzeltmenizi rica ederiz. Ayrıca bir sorunuz olursa cevaplamaktan mutluluk duyacağımızı bilmenizi isteriz.
 
Saygılarımızla,
Hamdi Boryalı
Yıldırım Enerji 
Kurumsal İletişim Müdürü