info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Aşırı Hıza Ağır Ceza Geliyor

Ölümlü trafik kazalarının daha çok şehirlerarası yollarda ve aşırı hızdan kaynaklandığını belirleyen emniyet yetkilileri, yeni bir caydırıcı karara imza atıyor.

Trafik kazalarının başlıca sebebinin eğitimsizlik ve dikkatsizlik olduğu bir gerçek. Trafik kurallarını adeta gereksiz sayan sürücülerin yol açtığı kazalarda her gün onlarca kişi hayatını kaybederken, Emniyet Genel Müdürlüğü de, kazaları önleyici yeni tedbirler alıyor.
 
EMNİYET KEMERİ DENETİMİ İŞE YARADI
 
Hazırlanan düzenleme hayata geçirildiği takdirde; şehirlerarası yollarda hız sınırını yüzde 50 ve üstü oranda aşan sürücülerin, 700 lira ceza ödemeyi göze alması gerekecek.
 
Caydırıcı tedbirleri çoğaltarak trafik denetimlerini arttıran polis ekipleri, özellikle aşırı hız ve emniyet kemeri denetimlerinden netice aldı. Bu sayede ölümlü kaza sayısı yüzde 8.3, ölü sayısı ise yüzde 7.4 oranında düşürüldü.
 
AMAÇ: HIZDAN KAYNAKLI KAZALARI AZALTMAK
 
İlgili sivil toplum kuruluşlarının görüşü alınıp yasal düzenlemeler hazırlandıktan sonra gerçekleştirilecek bu düzenlemeyle, şehirlerarası yollarda hızdan kaynaklı ölümlü kazaların azaltılması planlanıyor.
 
Böylece ceza kademelendirilerek hız sınırını az aşan sürücüyle, yüksek hızlarda seyreden sürücülerin aynı cezayı ödemesinin de önüne geçiliyor. Tekirdağ’da da trafik kuralları ihlalleri çok sık yaşanmakla beraber, belirtilen hız sınırını aşana 700 lira cezanın şimdiden caydırıcı olacağı, kurallara uyan yayalar ve bilinçli sürücülerce ifade edildi.