info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Atatürk İlk Başöğretmenliğini Tekirdağ da Yapmıştır

Bu konu ile Tekirdağ CHP Milletvekili Candan Yüceer bir açıklama yaptı.

"Çağdaş bir ülkenin temellerini atan Ulu Önder Atatürk’ün başlattığı Harf İnkılabı, Cumhuriyet dönemi inkılaplarının en önemlilerindendir.
 
85 yıl önce bugün, Atatürk’ün, yeni Türk harflerini tanıtıp öğretmek ve halkın bu konudaki düşüncelerini görmek amacıyla çıktığı yurt gezilerinin ilk durağı Tekirdağ olmuştur.  
 
Büyük devrimlerin öncüsü olan, fikirleriyle ve düşünceleriyle yolumuzu aydınlatan Ulu Önder, siyah tahta ve tebeşir hazırlatarak, okuma-yazmayı kolaylaştırmak ve yaymak, modern eğitim ve öğretimin gerçekleşmesini sağlamak için kabul edilen yeni Türk harflerinin başöğretmenliğini ilk olarak Tekirdağımız’da yapmıştır. 
 
Bu büyük devrimin ilk adımının ve Atatürk’ün ilk başöğretmenliğinin Tekirdağ’da olması biz Tekirdağlılar için ayrı bir mutluluk ve onur kaynağıdır. O’nu bugün şehrimize gelmiş gibi hatırlıyor, övünç duyuyoruz.
 
Bize düşen en büyük görev; en büyük eseri Cumhuriyet’i anlamak, değerlerini korumak, ilke ve devrimlerine sahip çıkmak, gelecek kuşaklara doğru bir şekilde aktarmaktır. O’nun ışığı yolumuzu aydınlatmaya yeterli olacaktır.
 
Bu vesileyle demokrasiye, tam bağımsızlığa, insan haklarına, barışa ve özgürlüğe olan inancımızla Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anarken, Atatürk’ün Tekirdağ’ı ziyareti ve Harf İnkılabının uygulanışının 85.inci yıldönümünü kutlarım." Dedi.