info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Atık Pillerin Yarısını Minikler Topladı

Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde atık pillerin yarısının minikler tarafından toplandığı belirtildi.

Kapaklı Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen Atık Pil Toplama Kampanyası sonuçları açıklandı. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katıldığı kampanyada en çok atık pilin minikler tarafından toplandığı kaydedildi.
Kampanyanın amacının atık pilleri düzenli şekilde toplayarak çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf etmek olduğunu ifade eden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, "Okullarımızda çevre bilincini aşılamak ve böylelikle ilerleyen yıllarda daha temiz ve yaşanabilir bir çevreye kavuşmak istiyoruz. 1 Ekim 2013’te başlayan kampanyaya ilçemizde eğitim öğretim veren tüm ilkokul, ortaokul ve liseler katıldı" dedi. 
Kampanyanın her yıl geleneksel olarak düzenlendiğini ifade eden Başkan İrfan Mandalı, "Kapaklı’da tüm okullardan tartılarak toplanan atık pillerin miktarı 484 kilograma ulaştı. Öğrenci sayısı 203 olan Kapaklı Anaokulu 206 kilogram atık pil toplayarak en çok atık pili toplayan okulumuz oldu" ifadelerini kaydetti. 
 
Kampanya sorumlusu Kapaklı Belediyesi Çevre Yüksek Mühendisi Hüseyin Özel ise atık pillerin içerisindeki çeşitli kimyasal maddelerin çöp depolama alanlarında yeraltı sularına ve toprağa karışarak kirliliğe neden olabileceğine dikkat çekti. Özel, "Hem bu nedenle hem de atık pillerin geri kazanımı yoluyla doğal kaynakların verimli kullanımını artırmak için atık pilleri biriktirerek, süpermarketlerde, okullarda, muhtarlıklarda, belediyelerin belirlediği toplama merkezlerinde bulunan atık pil kutularına atmalı veya pilimizi satın aldığımız satış noktasına geri götürülmeliyiz" dedi.