info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Avcılar Çiftçilerin Korkulu Rüyası Yaban Domuzlarının Peşinde

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesine bağlı köylerde çiftçilerin korkulu rüyası olan yaban domuzlarını avcılar yakın takibe aldı.

Hafta sonları üreticilerin ekili arazilerine zarar veren yaban domuzları için takip yaparak sürek avı düzenlediklerini belirten avcı Oğuz Engin şunları ifade etti "İlçemize bağlı Tatarlı, Susuzmüsellim, Delibedir, Kabahöyük, Karapürçek ile diğer bazı köylerde çiftçilerin almış oldukları önlemlere karşı mısır, ayçiçek, buğday, karpuz, çeltik, mısır ve sebze bahçelerine girerek zarar veren yaban domuzları için başlattığımız takiplerde domuz avlıyoruz. Son yıllarda özellikle koru ve ormana yakın köylerimizdeki domuz sayılarında büyük artış var. Yaptığımız domuz avlarıyla köylülerin yaşadıkları sorunları kısmen olsun önlemiş oluyoruz “ dedi.
 
Engin, bazı vatandaşların Hayrabolu Avcılar ve Atıcılar Derneği ile avcılardan yaban domuzları için yardım talebinde bulunduklarını hatırlatarak” Tabi yöremizdeki avcılarımız desteklenirse yaban domuzu konusunda kamuoyu yaratılmış olur. Özellikle İlçe Tarım Müdürlükleri, Kaymakamlık avcıları fişek konusunda destekleme yaparsa, domuz avları çiftçilerimizin lehine sonuçlanır. Çünkü yaban domuzuna atılan fişek 2- 5 Tl arasında, bir avda her avcı yaklaşık 10 fişek kullanıyor, kaldı ki yaban domuzu eti de yenmiyor. Biz vurulan domuzları vurduğumuz alanlarda bırakıyoruz. Bazı avcılarımız da domuz avında kullanıldıkları köpeklerine yediriyorlar. Bu nedenle av konusunda avcılarımızın desteklenmesini bekliyoruz” ifadelerini kaydetti.
 
Engin, köylülerin yaptıkları yaban domuzu avından duydukları memnuniyetleri her zaman dile getirdiklerini ve mutlu olduklarını kaydetti.