info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Bal Firması Altıparmak, Hayraboluda

Balparmak Gıda Sanayi ve Ticaret Kollektif Şirketi nin Hayrabolu ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) yatırım yapacağı bildirildi.

Balparmak firmasının Türkiye nin karakteristik flora örtüsünde arıcılara yakın lojistik sağlama, kaynağında mal tedariki gibi ticari yaklaşımlarının yanı sıra kaynağında üretici eğitimi gibi önemli sosyal sorumluluk hizmetlerinin de yaygınlaştırılmasına katkıda bulunuyor.

Balparmak Gıda Sanayi ve Ticaret Kollektif Şirketi nin Hayrabolu ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) yatırım yapacağı bildirildi. Hayrabolu Belediye Başkanı Hasan İrtem, yaptığı açıklamada, 1980 yılında arı ürünleri işleme, ambalajlama ve pazarlama amacıyla kurulan Balparmak firmasının Hayrabolu da yatırıma hazırlandığını belirtti. Firmanın Hayrabolu OSB den 5 bin metrekare arsa satın aldığını ifade eden Belediye Başkanı İrtem, yılda 24 bin ton bal işleme kapasitesine sahip olan firmanın bu yatırımını önemsediklerini söyledi.

Balparmak firmasının Türkiye nin karakteristik flora örtüsünde arıcılara yakın lojistik sağlama, kaynağında mal tedariki gibi ticari yaklaşımlarının yanı sıra kaynağında üretici eğitimi gibi önemli sosyal sorumluluk hizmetlerinin de yaygınlaştırılmasına katkıda bulunduğunu belirten Belediye Başkanı İrtem, şöyle konuştu: "Balparmak firmasının, Trakya bölgesinde özellikle Hayrabolu ilçemizi ihracat-tedarik ve lojistik merkezi olarak seçmiş olması yöremizde son yıllarda artan arıcılık faaliyetlerine yeni bir ivme kazandıracaktır. Hayrabolu OSB de faaliyetlerine başlayacak firmanın yatırımlarının ilçemize, firmaya ve ülke ekonomisine hayırlı olmasını diliyorum."

EN BÜYÜK BAL FİRMASI ALTIPARMAK, "İSO İNOVASYON ÖZEL ÖDÜLÜ NE LAYIK GÖRÜLDÜ!"

Son teknolojiyle donatılmış tesisleri ve Avrupa nın en büyük dört bal ihtisas laboratuarından biri olan AR-GE ve Kalite Kontrol Laboratuarı ile bal kalitesinde standartları yükselten Altıparmak Gıda, İSO 8. Sanayi Kongresi nde "İSO İnovasyon Özel Ödülü nü kazandı

Uluslararası bal pazarının en önemli oyuncularından biri olan ve bünyesindeki Balparmak, Balkovan ve Binbirçiçek gibi markalarıyla Türk bal sektöründe öncü rol üstlenen Altıparmak Gıda, İstanbul Sanayi Odası nın inovasyon altyapısının gelişimine ve inovasyon bilincinin yaygınlaşmasına katkıda bulunmak amacıyla düzenlediği ödül töreninde "İSO İnovasyon Özel Ödülü ne layık görüldü.

"İSO 8. Sanayi Kongresi kapsamında, WOW Uluslararası Kongre Merkezi nde gerçekleştirilen törende İSO Yönetim Başkanı Tanıl Küçük ve İSO Meclis Başkanı Erdal Bahçıvan ın takdim ettiği ödülü, Altıparmak adına Yönetim Kurulu Başkanı Özen Altıparmak aldı. Tüm sektörlerden yapılan başvurular sonunda, jürinin değerlendirmeye uygun gördüğü 41 firmanın dosyası kabul edildi. 3 ayı aşkın bir süredir bağımsız kuruluşlar tarafından titizlikle yapılan değerlendirmeler ve saha ziyaretleri sonucunda oluşturulan raporlar doğrultusunda finale kalan Altıparmak Gıda, bünyesinde yarattığı inovasyon ortamının "Liderlik", "Stratejik Planlama","Bilgi", "İnsan Kaynağı", "Süreçler" ve "İş Sonuçları" ana başlıklarında değerlendirilmesi sonucunda ödüllendirildi.

ALTINPARMAK PAZARLAMA YÖNETİM KURULU BAŞKANI ÖZEN ALTIPARMAK,

Balparmak, ülkemizin kendi alanında lider kuruluşudur. Amacımız bir yandan liderliğimizi sürdürürken, bir yandan da tüketicimize hep aynı kalitede ve sağlıklı bal sunmak, sektörümüzün gelişimine katkıda bulunmaktır. Kendimizi buna adadık.

Kuruluşumuzdan bu yana, gerek üniversitelerle, gerekse başta TÜBİTAK olmak üzere bilim ve araştırma kuruluşlarıyla birlikte yürüttüğümüz proje ve araştırma programları sayesinde, geniş bir bilgi ve tecrübe sahibi olduk. Çalışmalarımız ve gelişme çabalarımız devam etmektedir.

Temel hedefimiz yüksek kalite standartlarımızı korumak ve daha da yükseltmek, böylece müşteri memnuniyetini sürekli artırmaktır. Bu sadece Balparmak markası için değil, yerel marketlerimiz için ürettiğimiz özel etiketli ürünlerin itibarı için de söz konusudur.

Kalite güvenilirliği, makul ve tutarlı fiyat ve zamanında teslim... Benimsemiş olduğumuz bu politikaların amacı, bizimle birlikte büyümek isteyen müşterilerimizin de güvenilirliğini, kazancını ve prestijini yükseltmektir.

Bir gıda üreticisi olarak, en önemli sorumluluğumuzun tüketiciye gerçek ve sağlıklı bal sunmak olduğunun bilincindeyiz. Bu konudaki titizliğimizi büyük bir kararlılıkla sürdürüyoruz, sürdüreceğiz.

ANZER BALI DİĞER BALLARDAN ÜSTÜN DEĞİL

Gerçek bal nasıl anlaşılır? En fazla sahte bal Türkiye nin hangi bölgesinde üretiliyor? Bal alırken nelere dikkat edilmeli? Doğanın insanlara sunduğu mucize şifa kaynağı olarak bilinen bal, üretildiği ülke, yöre hatta çiçek ve bitkilere göre farklılıklar taşıyor. Türkiye de ise en kıymetli bal Anzer balı olarak biliniyor. Pahalı olmasının en önemli nedeni çok az miktarda üretilmesi.

Ancak şu anada Doğu Karadeniz de üretilen tüm ballara neredeyse Anzer balı deniliyor. Bazı dönemler bu balın kilosu milyarlarca YTL ye kadar çıkıyor. Çok özel bir bal olduğu inancı herkes tarafından kabul edildiği için birçok insan ilaç niyetine bu baldan tatmak için fiyatını çok fazla önemsemiyor. Tabii balın kalitesi insana faydası, tadından kokusundan ya da görüntüsünden anlaşılmıyor.

Türkiye de balı en yakından tanıyan isimler arasında gösterilen Altınparmak Pazarlama Yönetim Kurulu Başkanı Özen Altıparmak, "Anzer balının fiyatının yüksek olması tamamen bir pazarlama tekniği. Evet, Anzer Yaylası ndaki kayadan çıkan bal doğal ve güzeldir. Ama yılda 300-400 kilogram üretilir. Diğerlerinden de hiçbir farkı yoktur dedi. Altıparmak ın bu kadar iddialı konuşmasının nedeni ise Çekmeköy deki üretim telislerinde kurduğu laboratuvar.

Türkiye nin bu alandaki tek ve en kapsamlı laboratuvarı. Balparmak, 1987 yılında kurduğu ve Türkiye nin en kapsamlı, Avrupa nın ise sayılı bal analiz laboratuvarlarından biri olan "Bal Analiz Laboratuvarı ile balı arıcılardan satın alırken 65 farklı parametresini inceleyerek, tamamen doğal ve gerçek bal paketleyen en önemli tesis konumunda. Dün üretim tesislerinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Özen Altıparmak, "Bunu yıllar içinde oluşturduğumuz Balparmak Analiz Laboratuvarına borçluyuz dedi.

BALPARMAK IN ÜYE OLDUĞU ULUSAL VE ULUSLARARASI DİĞER KURULUŞLAR ŞUNLARDIR;

Uluslararası Bal Paketleyicileri Birliği (Honey International Packers Association - HIPA),

Uluslararası Bal İhracatçıları Derneği (International Honey Exporters Organization - IHEO),

Gıda Güvenliği Derneği