info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Başkan Baysan’dan Çorlu Gazeteciler Derneği’ne Ziyaret

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, yardımcıları ile birlikte Çorlu Gazeteciler Derneği`ni ziyaret etti.

Başkan Baysan ziyarette yaptığı açıklamada, henüz bitmiş bir şeyin olmadığını, partisinin genel merkezinin görev vermesi halinde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı olabileceğini söyledi. Başkan Baysan: “Bizde emir demiri keser” dedi.
 
Başkan Yardımcıları Erdoğan Demirci, Ahmet Sarıkurt ve SerhadÇatalkaya ile birlikte Çorlu Gazeteciler Derneği`nin Kılıçoğlu Danış Towers`da yer alan yeni dernek merkezini ziyaret eden Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, burada bir süre dernek üyesi gazetecilerle sohbet etti. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Başkan Baysan, geride kalan dönemde yaptığı çalışmalardan, gelecek dönem planına kadar pek çok konuda değerlendirmelerde bulundu. 
 
Çorlu Gazeteciler Derneği`nde dernek başkanı Levent Silistre ve dernek yöneticileri tarafından karşılanan Başkan Baysan, Çorlu Gazeteciler Derneği yönetici ve üyelerini başarılı çalışmalarından ötürü kutluyorum. Yeni dernek binasının hazırlanmasında emeği geçen dernek yöneticileri de gazetecileri tek çatı altında toplama adına göstermiş oldukları gayretten ötürü kutluyorum. Çorlu`da görev yapan gazetecilere, Çorlu Gazeteciler Derneği`nin üyelerine yakışan bir yer olmuş” dedi.
Biz siyasetin en zor olanını, belediye başkanlığını yapıyoruz diyen Başkan Baysan: “Belediye başkanlığı hakikaten zor bir iş.  Belediye başkanlığını Çorlu`da yapmak daha da zor çünkü Çorlu sürekli olarak göç alıyor. Çorlu`ya 6 ay ya da 1 sene önce gelenler, daha önce yapılanları bilmedikleri, görmedikleri için hiçbir şey yapılmadı diyebiliyorlar. Aslında biz Çorlu`da pek çok şey yaptık. 4,5 yıllık süre zarfında hiçbir şey yapılmadı diyenler duruma farklı pencerelerden farklı maksatla bakıyorlar demektir” diye konuştu. 
 
Dernek üyesi gazetecilerin, neden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine değil de Çorlu Belediyesine aday adaylığını açıkladığının sorulması üzerine Başkan Baysan, Çorlu da büyük şehir yanıtını verdi. Başkan Baysan: “Ancak kesinleşmiş, bitmiş bir şey yok. Partimiz bize nerede görev verirse biz orada görev alırız. Genel merkez bu kararı verir. Bana büyük şehir adayı olacaksın denilirse, ‘ben olmam’ deme şansımız olamaz. Biz de emir demiri keser. Bu nedenle henüz net bir şey söz konusu değil” şeklinde konuştu.
 
Son dönemde çalışmalar hızlandı bunlar seçim yatırımı olarak değerlendiriliyor eleştirisine de katılmayan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan: “Biz göreve geldiğimizde stratejik planımızı hazırladık. Bu planda her yıl hangi alanda yatırım yapacağımız, bu yatırımların bütçelerinin neler olacağı açıkça belirtildi. Bu planlar dahilinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizim düzenleyeceğimiz, festival ve konser etkinliklerinde sahne alacak olan sanatçıların bile bütçeleri planlamalarımızda yer alıyor. Stratejik planda yer alan bütçeleri aştığımızda ya da bu bütçelerin kullanamayarak hedeflerin uzağında kaldığımızda bunun hesabını vermek durumundayız. Bu nedenle her şeyimiz planlı ve sistemli bir şekilde yürütülüyor” dedi.
 
Geride kalan dönemde hayat geçirdiği en önemli projenin Bülent Ecevit Bulvarı olduğunu kaydeden Başkan Baysan: “Bülent Ecevit Bulvarı Çorlu Belediyesi`nin imkanları ile yapılan bir bulvar. Gidiş geliş olarak hesaplandığında 14 kilometrelik bir yol. Bu yol tamamen Çorlu Belediyesi`nin imkanları ile yapıldı. Bırakın muhalefet partisine mensup bir belediyeyi bizim ölçeğimizdeki iktidar partisi belediyeleri dahi böyle bir yolu kendi imkanları ile yapamazlar. Bundan 4 sene önce Bülent Ecevit Bulvarı gibi bir yol olacak ve biz bu yolu kullanacağız deselerdi herhalde kimse inanmazdı. Şimdi herkes kullanıyor ve sürekli varmış, her zaman ordaymış gibi değerlendiriliyor. Bu yolu biz kazandırdık. Bunlar unutulmasın atlanmasın. Bülent Ecevit Bulvarı yaptığımız en önemli yatırımlardan biri. Bunun yanı sıra Gölbaşı Gençlik Parkı ile Havuzlar Cumhuriyet Parkı da önemli yatırımlar ve Çorlu halkı için önemli çalışmalar” diye konuştu. 
 
Vatandaşların Çorlu`da AK parti belediyeciliğini görmek istedikleri yönündeki söylemlerin anımsatılması üzerine ise Başkan Baysan: “AK Parti belediyelerini görmek isteyenler çok uzağa değil yanı başımızdaki Çerkezköy`e baksınlar, Malkara`ya baksınlar. Ak parti belediyelerini görsünler” dedi.
 
Başkan Baysan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çorlu Belediye Başkan adayı olur ve yeniden seçilirsem şunu temin edebilirim ki Çorlu, Trakya bölgesinin en iyi sosyal yaşam alanlarına sahip kenti olacak. Gelecek dönemde de Çorlu belediye başkanı olmam durumunda sosyalleşme çalışmalarına önem vereceğimizin sözünü şimdiden verebilirim.”
 
Konuşmaların ardından Çorlu Gazeteciler Derneği üyelerini, Çorlu`da görev yapan gazetecilere yakışan bir dernek binası kazandırdıkları için kutlayan Başkan Baysan ve kurmayları Çorlu Gazeteciler Derneği üyeleri ile ziyaretin anısına hatıra fotoğrafı da çektirdiler.