info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Bebeğini Poşete Koyup Gömdü

Tekirdağ’ın Şarköy İlçesi’nde oturan inşaat işçisi 33 yaşındaki Mehmet Kılıç, eşi 23 yaşındaki Ayşe Kılıç’ın ölü dünyaya getirdiği 7 aylık kız bebeğini poşete koyup toprağa gömdü.

 

Tekirdağ’ın Şarköy İlçesi’nde oturan inşaat işçisi 33 yaşındaki Mehmet Kılıç, eşi 23 yaşındaki Ayşe Kılıç’ın ölü dünyaya getirdiği 7 aylık kız bebeğini poşete koyup toprağa gömdü. Olayın ortaya çıkmasının ardından bebeğin gömüldüğü yerde inceleme yapan Şarköy Cumhuriyet Savcısı Yeşim Can, baba Mehmet Kılıç’a “Sen bebeğine bu kadar mı değer veriyorsun” diyerek tepki gösterdi.
Şarköy’de önceki akşam doğum sancısı tutan 7 aylık hamile Ayşe Kılıç’a kayınvalidesi tarafından evde doğum yaptırıldı. Daha önce de düşük yapan Kılıç’ın bebeği ölü olarak dünyaya geldi. Ölü doğan bebeğini beyaz bir poşete koyarak evden ayrılan Mehmet Kılıç, ilçedeki mezbahanın bulunduğu bölgeye giderek bebeğini tarlada kazdığı bir çukura gömdü.
Eve dönen Mehmet Kılıç, doğum sonrası kanaması durmayan eşi Ayşe Kılıç’ı saat 03.00 sıralarında Şarköy Devlet Hastanesi’ne götürdü. Nöbetçi doktorun haber vermesi üzerine hastaneye gelen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Başhekim Dr. Çetin Kirezli, hayati tehlikesi bulunmayan Ayşe Kılıç’a müdahale etti. Baba Mehmet Kılıç’a bebeğin nerede olduğunu soran başhekim, babanın ölen bebeğini gömdüğünü söylemesi üzerine durumu hastane polisine bildirdi.
Olayı öğrenen Şarköy Cumhuriyet Savcısı Yeşim Can, havanın aydınlanmasıyla birlikte polis ve sağlık ekiplerini de yanına alarak baba Mehmet Kılıç’ın tarif ettiği yere gitti. Mehmet Kılıç’a tepki gösteren savcı, “Sen kendi kendine bu işlere neden karar veriyorsun? Kaldı ki neden buraya gömüyorsun? Mezarlık denen bir şey var. Sen bebeğine bu kadar mı değer veriyorsun?” diyerek tepki gösterdi. Gömüldüğü yerden sağlık ekipleri tarafından çıkarılan bebek, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.