info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Belediye’den Ticaret Odasına Peşkeş

Belediye tarafından inşaat ruhsatı verirken terke alınan kıymetli arsa; Tekirdağ Merkez Değirmen Altı Mahallesi’nde bulunuyor.

Bahçeköy sitesi, Çamlık sitesi, Gündoğan Sitesi ve Han Konakları’nın devamı olan sınır ile deniz arasındaki sitelerin belediyeye terklerinden oluşan 410 parselde yeşil alan ve park için bırakılan 6,5 dönüm arsa, Tekirdağ Belediye Başkanı Dalgıç ve bazı meclis üyeleri tarafından Tekirdağ Ticaret Odası’na peşkeş çekildi.
 
Değirmenaltı Konakları karşısında Belediye tarafından yeşil alan için terke alınan altı buçuk dönümlük arsanın Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’na peşkeş çekilmek üzere olduğu iddia ediliyor.
 
Bu konuda Tekirdağ Belediyesi’ne yüz yirmi üç imzalı bir dilekçe verildi.
Verilen dilekçe aynen şöyle:
 
“Belediye Başkanlığı’na, Tekirdağ
 
SİTELERİN TERK ETTİĞİ ARAZİ
 
Tekirdağ Merkez Değirmen Altı Mahallesi’nde. Bahçeköy sitesi, Çamlık sitesi, Gündoğan Sitesi ve Han Konakları’nın devamı olan sınır ile deniz arasındaki sitelerin belediyeye tarafımızca terklerinden oluşan 410 parselde yeşil alan ve park için bırakılan 6,5 dönüm arsa bulunmaktadır.
 
“PARK YAPILACAK” DENİLDİ
 
Sitelerin Belediyeye defalarca yeşil alan ve park yapılması için müracatlarımızda bu alanın park yapılacağı söylenmiştir.
 
ELLERİNİ, ÇABUK TUTUP ZEMİN ÇALIŞMASINA BİLE BAŞLADILAR
 
Sitelerin Belediyeye defalarca yeşil alan ve park yapılması için terk edilen alanda 19.10.2013 günü zemin çalışması yapıldığı gözlenmiş, yapılan etüd çalışmasının Belediyenin yaptırmadığı, başka bir kurumun yaptırdığı öğrenilmiştir. Bu bölgede bulunan site sakinleri olarak bu alanın yeşil alan ve park dışında kullanıma açıldığı takdirde hukuki yollara başvurulacağının bilinmesini önemle rica ederiz.”
 
ZEMİN ÇALIŞMASINI TİCARET VE SANAYİ ODASI YAPTIRMIŞ
 
Habertrak Araştırma Servisi’nin aldığı istihbarata göre; söz edilen parselde zemin etüd çalışmasını Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası yaptırmış. Geçtiğimiz ay yapılan meclis toplantısına gelen Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileri bu arsanın kendilerine tahsis edilmesini talep etmişler. Bu konuda bilgilerine başvurduğumuz Çamlık Sitesi yöneticisi Nedim Aytaç “Belediye bizden yeşil alan için terke aldığı arsayı Tekirdağ Baronlarına hediye etmek istiyor.” Diyerek sözlerine şöyle devam etti:
 
ADEM DALGIÇ’DAN RANDEVU ALMAK İSTEDİK VERMEDİ
 
“Bu konu hakkında Belediye Başkanı Adem Dalgıç’dan randevu almak istedik vermedi. Biz 123 kişi ile ilk meclis toplantısına gelerek hakkımızı savunacağız.
 
Öte yandan Tekirdağ Ticaret Odası yetkilileri ile görüştüğümüzde bu olayı doğrulayarak şunları söylediler: “Bu işin projesi bile hazır. Tenis kortu, restoran ve dinlenme tesisi yapacağız. Belediye Başkanından sözünü bile aldık. Belediye meclisinden de geçmek üzere..”