info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Boks Sporunun 2010 Yılı Değerlendirilmesi

Tekirdağ Belediye ve Gençlik Spor Kulübü ile Rıhtım Boks Spor Kulübü Antrenörü Yaşar Giritli, Gerekli İmkanların Sağlanması Halinde 2016 Dünya Olimpiyatları nda Madalya Kazanırız Dedi.

Tekirdağ Belediye ve Gençlik Spor Kulübü ile Rıhtım Boks Spor Kulübü Antrenörü Yaşar Giritli, 'Gerekli imkanların sağlanması halinde 2016 Dünya Olimpiyatları'nda madalya kazanırız' dedi.

Tekirdağ'da Boks sporunun 2010 yılı değerlendirmesi Rıhtım Çay Bahçesi'nde yapıldı.

Tekirdağ Vali Yardımcısı Mesut Sarıkaya yaptığı konuşmada, sporun içinden gelen kişilerin yönetici olmaları durumunda başarının daha kolay sağlanabileceğini söyledi. Sarıkaya, 'Sporda eğitim, olmazsa olmazlar arasındadır. Sporcunun kararlılığı da yine eğitim kadar önemli. Sporda özverili çalışılmazsa, sporcu sporunu sahiplenmese, kendini spordan uzaklaştırır' dedi.

Tekirdağ Belediye Gençlik ve Spor ile Rıhtım Boks Spor Kulübü antrenörlüklerini yapan Giritli'ye de övgü dolu sözler söyleyen Sarıkaya, gençlerin eğitimli ve nitelikli bir antrenöre sahip oldukları için şanslı olduklarını söyledi. Giritli de yaptığı konuşmada, 2010 yılında Tekirdağ'da yapılan boks faaliyetlerini ve elde edilen başarıları anlattı.

Giritli, 2010 yılında 6 turnuvaya 45 sporcu ile katıldıklarını ve bu turnuvalardan 36 madalya elde ettiklerini ifade etti.

Giritli, 'Biz elimizden geleni yapıyoruz. 2011 yılında Tekirdağ'da Uluslararası bir turnuva düzenlemek istiyoruz. Bu turnuvada Rusya, Bulgaristan, Romanya, Gürcistan, Azerbaycan, Ukrayna, Macaristan ve Kazakistan ülkelerinin sporcularını ağırlayacağız. Tekirdağ Valiliği olarak sizden, sporcuların konaklama ve yemek ihtiyaçları konusunda yardım bekliyoruz. Biz adımımızı attık, sıra büyüklerimizde' diye konuştu.

Gerekli imkanlar sağlanması durumunda Tekirdağ'ın boks sporunda çok ileri gideceğini belirten Giritli, 'Gerekli imkanların sağlanması halinde 2016 Dünya Olimpiyatları'nda madalya kazanırız. Ama madalyanın rengini bilemiyorum' dedi.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şevket Demirkaya, Boks İl Temsilcisi Müeyyet Pirimoğlu, Tekirdağ Belediyesi Meclis Üyesi Hasan Önbey, Rıhtım Spor Boks Kulübü Sahibi İlyas Meral katıldı.

Kaynak: Haberler Sitesi