info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Bulgaristan Ram Trakya Üyesi Belediyesinden Ziyaret

Bulgar Heyeti, Demirköy Belediyesi ve Demirköy’de bulunan bir işletmeye ziyarette bulundu

Trakyakent ve Ram Trakya Belediye Birlikleri öncülüğündeki ‘‘Türk-Bulgar İşadamları Toplantısı’’ programı çerçevesinde, Bulgaristan Ram Trakya Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Ivan Varlyakov ile Birlik Üyesi Kricim Belediye Başkanı Atanos Kalcev , Demirköy Belediyesi ve Demirköy’de bulunan bir işletmeye ziyarette bulundu.

Yabancı konukları Demirköy ilçesinde karşılayan Trakyakent Birlik Müdürü Sinan Çetiz, görevde bulundukları iki yılı aşkın süre içerisinde Birlik Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç’ın  yurtdışı ilişkilerine özellikle önem verdiklerini belirterek, ilişkileri arttırırken ticaret aktivitelerini de geliştirmeyi hedeflediklerini ve bu amaçla bu güne kadar karşılıklı heyet görüşmeleri yapılırken, bundan sonra da değişik sektördeki iş adamlarını buluşturmaya devam edeceklerini söyledi.

Demirköy Belediye Başkanı Muhlis Yavuz ise Trakyakent ve Ram Trakya Belediye Birliklerine bu güzel gayretleri için teşekkür ederken, Bulgaristan’dan gelen konukları Belediyelerinde ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Başkan Yavuz, iş adamlarının görüşmelerinden olumlu sonuç çıkmasını umduğunu belirterek, Birliklerin ve Belediyelerin ticaret aktivitelerini arttırmak adına yaptıkları bu çalışmaların kendileri açısından çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Ram Trakya Genel Sekreteri Doç Dr. Ivan Varlyakov da Trakyakent ve Ram Trakya Belediye Birliklerinin, iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinde önemli bir köprü vazifesi gördüğünü belirtirken böyle aktivitelerin sıklıkla yapılması gerektiğini söyleyerek, bunun için de kendisine düşen görevi fazlasıyla yerine getirmek istediğini açıkladı.

Kricim Belediye Başkanı Atanos Kalcev ise kendilerine güler yüzlü, misafirperver bir duruş sergiledikleri için Trakyakent Birlik Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç ve Demirköy Belediye Başkanı Muhlis Yavuz’a teşekkürlerini iletti. Heyet bir günlük bu önemli ziyaretin ardından Trakyakent Belediyeler Birliği ve Demirköy Belediye yetkililerini Bulgaristan’a davet etti.