info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Burası Kamu Binası Bu Hasarın Hesabını Kim Verecek

Muratlı mesleki teknik lisenin çarşı meydanındaki çıraklık okulunun arka kısmı, perişan halde bulunmaktadır.

 
Çarşının göbeğinde bulunan ve arka bölümü Rahmetli Kaymakam Erol Okyay’ın adını taşıyan sokağa bakan kısmında, okulun avlusunu oluşturan hazır duvarın kırıldığı, parçaların bir kısmı telle tutturulmaya çalışılırken, diğer bölümlerinin de pazarcı tezgâhlarıyla örtüldüğü görülmekte, okulun avlusunda Pazar tezgâhlarının üst üste istiflendiği göze çarpmaktadır.
 
 
Edinilen bilgiye göre, okulun arkasına kurulan Pazar nedeniyle, okulun kilitli olan demir kapısı açılmadığı için duvarın üzerinden tezgâhların aktarımı ve pazarcıların ürünlerini duvara yasladığı için aşırı yükten kırıldığı, bunu önlemek için belediyeye defalarca okul yönetimi tarafından gerekli uyarının yapıldığı halde gereken müdahalenin yapılmadığı gözlenmiştir.
 
Geçen yıl gazetemizde de pazarcıların tezgâhlarıyla kamu bahçelerini işgal edip zarar verdiğini, ya pazarcılara tezgâhlarını koyacak yer göstermeleri ya da Pazar yerinin değişmesi gerektiğini yazmıştık. Gazetemizde çıkan yazıya istinaden, eski Vali Zübeyir Kemelek, döneminde Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı imzalı belediyeye gönderilen yazıya istinaden, Muratlı belediyesi tezgâhların toplandığını belirten bir yazı göndermişti. Fakat edinilen bilgiye göre, belediye bazı tezgâhları toplarken, bazılarına ayrıcalık yapmış. Zabıta binasının arkasındaki görüntü her şeyi gözler önüne sermektedir.
 
 
METEM çıraklık okulunun arkasındaki hasarın 2-3 bin lira civarında olduğu, bu duvarı yaptırmak için hiç kimsenin çaba göstermediği göz önüne alındığında, kim suçlu?
1-Kamu bahçelerine tezgâhlarını koyarak hasar veren pazarcılara tezgâhlarını koyacak yer göstermeyen veya Pazar yerini değiştirmeyen belediye mi suçlu?
2-kendilerine ürünlerini istifleyecek ve tezgâhlarını koyacak yer bulamadığı için hasara yol açan pazarcı mı suçlu?
3-Defalarca belediyeye söylediği halde, bu işe çözüm bulunmadığı için mağdur olan Metem çıraklık okulu mu suçlu?
 
BU KAMU BİNASININ HASARININ SUÇLUSU KİM?
 
 
Kaynak : Murat Ürtekin