info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Büyükşehir Belediyesi Çevre Konusunda Halk Toplantıları Düzenliyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Dairesi tüm ilçelerde yerel yönetimlerin çevre faaliyetleri hakkında bilgilendirme toplantıları düzenliyor.

 “Yerel İdarelerde Çevre Yönetimi ve Sürdürülebilir Bir Hayat İçin Çevre ve Atık Yönetimi” adı verilen ve halka açık olan bu toplantıların ilki Kapaklı Belediyesi ile ortaklaşa olarak 17 Aralık Perşembe günü Saat 14:00’de Kapaklı Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenecek. Toplantılarda çevre konusunda devletin sorumlu olduğu kadar vatandaşın da sorumlulukları olduğu, bu konuda neler yapılması gerektiği ortaya konulacak.
 
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, “Anayasamıza göre çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek devletin ve vatandaşların ödevidir. Yani bu konu sadece devletin ya da yerel yönetimlerin üzerine bırakılacak bir konu değildir. Bunun vatandaşımıza iyi anlatılması gerekir. Düzenleyeceğimiz bu toplantılarda evsel atıkların toplanması, ayrıştırılması, geri kazanımı ve bertarafının yanı sıra hafriyat ve yıkıntı atıklarının yönetimi, ambalaj atıklarının geri kazanımı, tıbbi atıklar, elektrikli ve elektronik atıklar, atık yağlar, ömrünü tamamlamış makine ve araçlar, araç lastikleri, atık piller, hava kalitesi, gürültü ve koku kirliliği, su, deniz, kıyı ve toprak kirliliği, gayri sıhhi müessese ruhsatları, ÇED görüşleri verilmesi gibi faaliyetlerimiz ve bunların işleyiş mekanizmaları hakkında vatandaşımıza bilgi sunup onların da üzerlerine düşen görev ve sorumlulukları hatırlatacağız” diyerek çevre konusuna duyarlı tüm vatandaşları düzenlenecek olan toplantılara davet etti.