info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çanakkale Deniz Savaşları Ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sergisine Yoğun İlgi

Tekirdağ Aydınlar Ocağı tarafından bu yıl 8. Düzenlenen 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma günü etkinlikleri içinde valilik önünde sergi açıldı

Bu sene açılan sergide 170 adet Çanakkale savaşlarına ait resimlerin sergilendiği, Tekirdağ merkez ve köylerinden Çanakkale savaşlarında şehit olan 980 askerin isimlerinin bulunduğu listelerde sergide yer aldı.
17-18 Mart Pazar – Pazartesi günü açık olan sergiye gençler, öğrenciler, aileler ve Çanakkale savaşlarında şehit düşen ailelerin yanında vatandaşların tümü tarafından yoğun ilgi gördü.
Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, eşi Hatice Nur Yerlikaya, Garnizon Komutanı Tuğ. Gen. Ömer Faruk Küçük ve eşi Fatma Küçük, Belediye Başkanı Op. DR. Adem Dalgıç, eşi Münevver Dalgıç ve protokol üyeleri, Batı Marmara Gümrük ve Ticaret bölge Müdürü Muharrem Murat, siyasi parti il ve ilçe başkanları, belediye ve il genel meclisi üyeleri, belediye başkan yardımcıları Mehmet Özen, Eyüp Yiğiter, Haldun Güler, Nevim Kaçar, Kent Konseyi Başkanı Levent Gündoğdu, AFAD il Müdürü Recep Erol, Ak parti il sosyalişler yönetimi Sibel Demir, Fatma Erol, Sevilay Koç Bozdoğan, Tekirdağspor yönetim kurulu üyeleri Kadir Atıcılar, Reşat Koşar, Halit Çebi,  Ercan Kısa, Millieğitim Müdürü Halis İşler, şube müdürleri Adil Özer, Suat Aydın, ADD Tekirdağ Şube Başkanı Servet Gürkan, CHP eski il başkanı Kadir Albayrak, CHP merkez ilçe başkanı M. Emre Kervancılar. MHP İl Başkanı Enes Kaplan, Barbaros Belediye Başkanı Fikret Yılmaz, Dursun Ali Yılmaz, Kent Konseyi Başkanı Gülçin Bilmeç Eral, yönetim kurulu üyesi Nesrin Bilmeç ve okullarda görevli öğretmenler, öğrenciler ile 2 gün boyunca yoğun ziyarette bulunuldu.
Sergi ziyaretinde bulunan Vali Ali Yerlikaya ve eşi sergiyi gezdiklerinde mevcut resimler ve belgeler hakkında bilgiler aldılar. Mevcut resimler içinde daha önce açılan sergilerde çekilmiş olan Tekirdağ eski valisi Aydın Nezih Doğan ve Zübeyir Kemelek’e ait resimlerin bulunması üzerine çok duygulanarak vefa duygusunun bu olduğunu kendisinin de böyle bir resminin bulunmasından dolayı memnun olacağını söyleyerek birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Ayrıca Vali Yerlikaya; bundan sonraki açılacak olan sergiler için yapılması gerekenleri tavsiye etti. Serginin hazırlanmasında büyük emek sahibi Ersin Bilmeç tarafından kendisine tarihi özelliği olan bir kitap hediye edildi. Tekirdağ Belediyesi bugünün anısına vatandaşlara pilav ayran ikramında bulundu. Protokol üyeleri binlerce vatandaşın sıraya girerek dağıtılan pilav ayranları kendi elleriyle vatandaşlara ikram ettiler.