info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Candan Yüceer’den Muharrem Ayı İle İlgili Açıklama

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Muharrem ayı ile ilgili bir basın açıklaması yayınladı.

MUHARREM AYI…
 
Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayı, İslamiyet’in en kıymetli 4 ayından birisidir.
 
Muharrem ayı içerisinde şükretmenin, bereketin, paylaşmanın adı Aşure Günü; tüm Müslümanların ortak acısı,ortak hüznü olan Kerbela vardır.
 
Hz. Hüseyin’e ve Kerbela’da şehit düşen tüm mazlumlara gönül verip yasını tutan herkesin matemi kabul olsun. İçerisinde bulunduğumuz Muharrem ayının ülkemizdeki ve dünyadaki bütün mazlumlara huzur ve barış getirmesini diliyorum.
 
Maalesef günümüzde 1400 yıl önce verilen bu ulvi mesaj kavranamamıştır.
 
Coğrafyamızda kan gövdeyi götürmekte, insanlık tarihinin utanç sayfalarından biri olan yeni Kerbelalar yaşanmakta, dünya yeni acılarla yoğrulmaktadır.
 
İnsanlık tarihinden çok iyi biliyoruz ki iktidarını ve gücünü korumak için her türlü zalimliği ve kötülüğü yapanlar ne zaman ne de mekan tanımaktadır.
 
Bu nedenle iktidar olanlar Hüseyin’e güzelleme yazar, söylerler ama “Hüseyni bir duruşu” görmek istemezler! Çünkü, Kerbela’da Hüseyin olmak, her türlü iktidarı reddetmek, kendisini ve ailesini adil olana hak olana feda etmeyi gerektirir.
 
Bugün Hazreti Hüseyin’i, Kerbela’yı görmek, okumak yetmez! Yaşananları günümüz dünyası ile birleştirmek en doğru olandır.
 
Unutulmamalıdır ki;
 
•    Kerbela taraf olmaktır.
 
•    Kerbela canı pahasına boyun eğmemektir
 
•    Kerbela inandığınız değerler uğruna sadece kendini değil bütün aile ve sevdiklerinin şehadetine tanıklık etmektir.
 
•    İşin özü Kerbela zalimin zulmüne asla ama asla teslim olmamaktır!
 
 
 
Bugün hemen yanı başımızda Arap Baharı adı altında bölünmüşlüğü, kardeş kanı dökme uğruna iç savaşı körükleyip, dökülen kanla kendi kirli senaryolarını yazanlar, Suriye’de Irak’ta, Filistin’de, Afganistan’da, Ortadoğu’da yaşananları sadece izlemekle yetinmektedir.
 
 
 
Yanı başında dökülen kandan medet umanlar, miting meydanlarında “Soy önemli soy!” diyerek ayrımcılığı bu topluma işleyenler ne Hz. Hüseyin’in yüzyıllar öncesinden verdiği mesajın ne olduğunu ne anlayabilir, ne de Kerbela’nın acısına ortak olabilirler.
 
 
 
Muharrem ayı Allah’ın rızasını ve sevgisini kazanmak, toplumsal birliği, kardeşlik ve barış duygularını pekiştirmek, zulme ve haksızlığa karşı çıkmak, mazlumdan yana olmak,gönülleri insan olma onuru ile yıkamak ayıdır.
 
 
 
Hızır Paşaları, Kerbelaları, Sivas, Maraş ve Çorum’larıyazan tarih, Muharrem’le aydınlananları da darağacında can veren Pir Sultan Abdalları da, Sivas’ta pervane olup ateşe semah duranları da yazmaktadır.
 
 
 
Savaşların her gün çoğaldığı, kanın, gözyaşının durmadığı, acıların katlandığı, ayrımcılığın arttığı günümüzde Muharrem ayının özünü anlamak, özlenen, hasret duyulan barış iklimine kavuşmak; aradığımız, hasret kaldığımız barış, kardeşlik gibi evrensel değerleri bulmamız için bir fırsattır.
 
 
 
Bu zulüm karşısında bizler, birliğimiz için, beraberliğimiz için,yeni acıların yaşanmaması için bugün de Yezidler’in karşısında, Hüseyni bir duruş sergilemeye ve mazlumların feryadına ortak olmaya devam edeceğiz. Hepsinden önemlisi de zalimin zulmüne asla ama asla teslim olmayacağız.
 
Muharrem Ayının; sevgi ve hoşgörünün hakim olduğu, kan ve gözyaşının akmadığı, ölümlerin ve acıların yaşanmadığı, ayrımcılığın olmadığı bir dünyaya; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da pekişmesine, barış, huzur ve mutluluk getirmesine vesile olmasını temenni ediyorum.