info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3091
Dolar Satış
:
32.3673
Euro Alış
:
34.6230
Euro Satış
:
34.6854
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Cengiz Günay: BUDO Seferleri Ticarete Katkı Sağlayacak

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay, Bursa Deniz Otobüsü İşletmeleri’NİN Bursa Tekirdağ arasındaki seferleri sayesinde ticaretin artacağını söyledi.

Bursa Deniz Otobüsü İşletmeleri (BUDO) tarafından Tekirdağ Valiliği, Tekirdağ Belediye Başkanlığı ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nın katkılarıyla İstanbul’un ardından Tekirdağ’a konulan Avşa Adası aktarmalı deniz otobüsü seferleri, Bursa ve çevresi ile Tekirdağ ve Trakya arasındaki ticari ilişkileri geliştirecek.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay, “BUDO’nun seferleri sayesinde Bursa ile Tekirdağ, Trakya birbirlerine daha yakınlaşırken bu durum Güney Marmara ile Trakya’nın da ticaretine yansıyacaktır. Ramazan bayramı süresince bölgede yaptığım temaslarda Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı ile de görüştüm. Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası ile Bursa Ticaret Borsası olarak önümüzdeki günlerde birlikte Avşa Adası’nda ortaklaşa etkinlik düzenlemeyi planlıyoruz” dedi.
 
Bu çerçevede Bursa ve çevresi ile Trakya arasındaki yeni ulaşım imkânının yeni ekonomik işbirlikleri ortaya çıkartacağını sözlerine ekleyen Başkan Günay, “ Kendi yörelerindeki iki güçlü oda ve borsa olarak Marmara Denizi’nin kuzey ve güneyindeki ticari potansiyeli harekete geçireceğiz” diye konuştu.
 
Günay, önümüzdeki günlerde Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası heyetinin Avşa Adasına gideceğini, orada Bursa Ticaret Borsası’ndan gelen işadamları heyeti ile buluşup tanışacaklarını kaydetti. Günay, basın mensuplarının da davetli olacağı bu organizasyonda ticari işbirliği imkânlarının ele alınacağını ve ayrıca bu etkinlik ile Tekirdağ ve Trakya’nın farkındalığının artmasına katkı sağlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.