info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çerkezköy De 104 Konutu Yıkma Kararı Romanları Kızdırdı

Tekirdağ ın Çerkezköy ilçesinde dere yatağına yapılan ve can güvenliğini tehlikeye attığı tespit edilen 104 konutun yıkma kararı burada yaşayan Romanlar ı ayaklandı.

Çerkezköy ün Bağlık ve Yıldırım Beyazıt Mahallesi ndeki dere yatağına yapılan kaçak evlerin yıkımı için belediyenin oturanlara verdiği süre yaklaşınca, zabıtalar dün Cuma gününe kadar boşaltılmasını yönünde anonslar yaptı. Kalacak yerleri olmadığını söyleyen ve çoğunluğunu Romanların oluşturduğu yaklaşık 250 kişi bugün belediyeye önünde toplanarak Belediye Başkanı AK Partili Ali Ertem ile görüşmek istedi. Ancak başkan görüşme teklifini kabul etmeyince toplanan kalabalık alkışlarlar protesto etti ve Başkan dışarı , Yıkıma hayır, Eve evet sloganları attılar. Polisin de güvenlik önlemi aldığı eylem sonrası Romanların yanına inen başkan Ertem, ortada yanlış anlaşılma olduğunu belirterek, Başkalarının provokasyonuna gelmeyin. Sizler de bizim vatandaşımızsınız. Sizlere sahip çıkmak bizim görevimiz. Yaklaşık 6-7 ay önce dere yatağında oturan vatandaşların evlerini boşaltmaları gerektiğinin tebliğ ettik. Listeden ismi okunan vatandaşlarımızla özel görüşüp onlara gerekli açıklamayı yapacağız. Listede ismi bulunmayan vatandaşlarımızla ilgili herhangi bir işlem söz konusu değil. Onlar evlerine gidip rahat bir şekilde oturabilirler. Onların evleriyle ilgili herhangi bir yıkım söz konusu değil. dedi. Ardındanda evleri yıkılacağı tebliğ edilen ailelerle Belediye Nikah Salonu nda toplantı yaptı.

Potansiyel olarak dere yataklarının sel bölgeleri olduğunu belirten Ertem, Kısa bir süre önce Saray ve çevresinde yaşanan sel felaketinde pek çok kişi hayatını kaybetti. Burada da yaşanmayacağının garantisi yok. Biz sizi çok seviyoruz. Aynı akıbeti yaşamanızı istemiyoruz. Bu çalışma hem canınızdan hem malınızdan olmamanız için yapılan bir çalışma. Biz Başbakanlık Genelgesi nin ardından dere yatağındaki evlerle ilgili yasal prosedürün uygulanması için 10 Eylül 2009 da encümen kararı aldık. Tespit yaptık ve Bağlık ta 65, Yıldırım Beyazıt ta 39 olmak üzere tehlike arz eden toplam 104 ev var. Dere yatağı içindeki evlerini terk etmek isteyen vatandaşlara biz de belediye olarak yardımcı olacağız. Gelin yardım isteyin birlikte yapalım. Daha emniyetli bir yerde yaşayın istiyoruz.TOKİ konut konusunda görüşmelerimiz devam ediyor. Benim durumun yok bana yardım edin, ya da ben kendime ev yapacağım, bana yer gösterin diye gelmezseniz süreç sona erdiğinde evleri yıkarım. dedi.

Toplantının ardından grup belediyeden ayrıldı.