info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çerkezköy’de Konya Semazen Etli Ekmek Açıldı

İç Anadolu’nun en güzel vilayetlerinden biri olan, birçok medeniyete beşiklik eden Konya’nın dünyaca ünlü Etli Ekmeği, Çerkezköy halkının damak zevkine Konya Semazen Etli Ekmek Lokantası’nca sunuldu.

Çerkezköy ve bölge halkına Konya'nın dünyaca ünlü Etli Ekmeği'ni aynı tat ve lezzette sunmak için lokantalarına özel Konya Fırını yaptırdıklarını ve yaptıkları Etli Ekmeğin ununu ve ustasını Konya'dan getirdiklerini anlatan Konya Semazen Etli Ekmek Lokantası işletmecisi Orhan Digicibaşı, "Konya'nın meşhur 'Etli Ekmeği'ni aynı tat ve lezzette Çerkezköy halkının beğenisine sunduğumuz için çok mutluyuz" dedi.
 
ÖZEL FIRIN YAPILDI
 
Çerkezköy'de yaptıkları Etli Ekmek için özel olarak Konya'dan fırın getirdiklerini ve bu fırının taban taşının sadece Konya'da üretilen Sile Taşı'ndan yapıldığını anlatan Orhan Digicibaşı, "Bu fırın 1000 derece sıcaklığa dayanabiliyor ama bizim etli ekmeğimiz 300-350 derece sıcaklıkta pişiyor" dedi.
 
Etli Ekmeğin ununun da sadece Konya'da üretilen iki cins undan olduğunu belirten Orhan Digicibaşı, "Unumuzu Konya'dan getirttiriyoruz ayrıca ustamız da Konyalı. Çerkezköy halkına aynı kalite ve lezzette Etli Ekmeği sunmak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık" ifadelerini kullandı. Etli Ekmek'te kullanılan ette herhangi bir katkı maddesi kullanmadıklarını belirten Digicibaşı, "Etli Ekmek'te kullanılan et, kaburgadan alınan etle yapılıyor. Ayrıca Bıçak Arası denilen çeşitte dana bonfileden yapılıyor ve herhangi bir katkı malzemesi kullanılmıyor"diye konuştu.
 
ETLİ EKMEK ÇEŞİTLERİNİ BULABİLİRSİNİZ
 
Etli Ekmeğin çeşitlerininde müşteriye sunulduğunu belirten Digicibaşı, "Bıcak arası, mevlana, sadem, börek ve recai gibi etli etmeğin çeşitlerini de müşterilerimize sunuyor. Konya Fırını'ndan çıkan Etli Ekmeğimiz 1.20 cm boyunda. Müşterilerin önüne de bu boyda, özel servis yapılıyor" dedi. Etli Ekmek yapmaya başladıkları andan itibaren Etli Ekmeğe has bir müşteri pörtföyünün oluştuğunu ve duyan vatandaşların sırf Etli Ekmek yemek için lokantalarına geldiklerini belirten Lezzet Lokantası sahibi Digicibaşı "Konya Semazen Etli Ekmek Lokantası olarak dileyen müşterilerimizin evve iş yerlerine de servis yapıyoruz. Etli Ekmeğimizi ve lokantamızdaki diğer yemek çeşitlerimizi tatmak isteyen müşterilerimiz sipariş verebilirler" dedi.
 
TATLI VE ÇORBA'DA KONYA USULÜ
 
Atatürk Caddesi üzerinde Köse Sokak'ta yaklaşık bir ay önce hizmete giren Konya Semazen Etli Ekmek Lokantası'nda, etli ekmek dışında çorba ve tatlıda Konya usulu. Konya'ya has kuzu tandır (Tandır kebabı) da her zaman müşterilerin bulabildiğini anlatan Digicibaşı, "Konyamıza has bamya çorbası, künefe ve sac arası da lokantamızda bulunuyor. Sac arası çok lezzetli bir tatlıdır. Yine bu tatlıda Konya'ya has bir lezzettir." diye konuştu.