info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

CHP 33. Olağan Kongresinde yapıldı.

CHP Tekirdağ İl Başkanlığı 33. Olağan Kongresinde; 395 Oy Alan Kadir Albayrak, CHP Tekirdağ İl Başkanlığına Seçildi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Savcı Sayan, "Gün, Mehmet Akif Ersoy un yazdığı İstiklal Marşı nı yeniden okuma günüdür" dedi.

Tarsal Turistik Tesisleri ndeki CHP Tekirdağ İl Başkanlığı 33. Olağan Kongresi, divan başkanlığına CHP MYK Üyesi ve Muğla Milletvekili Fevzi Topuz un başkanlığa getirilmesiyle başladı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Savcı Sayan, burada yaptığı konuşmada, Kürt açılımının anaların gözyaşını dindirmek yerine daha fazla akıttığını iddia etti. Sosyal demokratların akan kanı durdurmak istediğini ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Savcı Sayan, "Bununla ilgili bir proje yapılırsa, akan kanlar durdurulursa gençler yıllarca boşa öldürüldü derlerse, o zaman analar acılarını içlerine atıp, o gelenlere hoş geldiniz diyecektir, ama öyle olmadı" dedi.

AK Parti Hükümeti nin Türk-Kürt sorunu değil de Türkiye Cumhuriyeti rejimini değiştirmek istediğini ileri süren, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Savcı Sayan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bunların Atatürk ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ni korumaya niyetleri yok. Devletin bütün imkânlarından devletin tepelerindekiler faydalanıyor. Gün artık isyan etme. Bunlara karşı çıkma günüdür. Gün, Mehmet Akif Ersoy un yazdığı İstiklal Marşı nı yeniden okuma günüdür. Biz korktukça bunlar üzerimize geliyor. Askerlerimizin başına çuval geçirenler daha sonra kırmızı halılarla karşılanıyor. Ben bunlara isyan ediyorum. Deniz leri zamanında anlasaydık, yaşatabilseydik böyle olmazdı. Şimdi Deniz Baykal ı iktidar yapmazsak bu sıkıntılar bitmeyecek."

Konuşmaların ardından tek liste halinde gidilen kongrede, 395 oy alan Kadir Albayrak, CHP Tekirdağ İl Başkanlığı na seçildi. Kongreye CHP Tekirdağ Milletvekilleri Enis Tütüncü ve Faik Öztrak, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı.