info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.9586
Dolar Satış
:
33.0180
Euro Alış
:
35.7732
Euro Satış
:
35.8377
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

CHP 86 yaşında

Cumhuriyet Halk Partisi nin (CHP) kuruluşunun 86. yıl dönümü, cumhuriyet Tören alanı nda düzenlen bir törenle kutlandı.

Atatürk Anıtı na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı nın okunmasının ardından, CHP Merkez İlçe Sekreteri Savaş Erdem, CHP nin köklerinin Sivas Kongresi ne ve Müdafa-i Hukuk Cemiyetin dayandığını vurgulayarak, CHP nin simgesi 6 okun, devrimlerin gelişim sürecine paralel olarak parti programına girdiğini hatırlattı.
Erdem, 1927 yılında toplanan Cumhuriyet Halk Fırkası Kurultayı ile kabul edilen; Cumhuriyetçilik, Halkçılık ve Milliyetçilik ilkelerine, 1931 yılında toplanan kurultayda devletçilik ve devrimcilik eklendiğini ve 1938 yılında yayınlanan 15. Yıl kitabında milliyetçiliğin şu şekilde tanımlandığını söyledi; "Türkiye Cumhuriyeti dahilinde, Türk dili ile konuşan, Türk kültürü ile yetişen, Türk ülküsü benimseyen her vatandaş, hangi din ve menşeden olursa olsun Türk tür."
CHP Merkez İlçe Başkanı Recep Ökten ise, ülkenin günümüz sorunlarına değindiği konuşmasında ekonomik krizin toplumun her kesimini derinden etkilediğini vurguladı. Sanayi sektöründe fabrikaların kapandığını ve insanların işsiz kaldığını ifade eden Ökten, tarım sektöründe AKP döneminde girdi fiyatlarının en yüksek olmasına karşın, buğday ve ayçiçeğinin 7 yıl öndeki fiyatın altında kaldığını söyledi.
Çiftçinin perişan halde olduğunu vurgulayan Ökten, emekli ve memur maaşlarının enflasyonun altında kaldığını ve tüm bu sorunlar yaşanırken hükümetin ABD destekli Kürt Açılımı nı ortaya attığını tepkiler karşısında ise Demokratik Açılım olarak adlandırdığını ifade etti. Ülkenin hızla etnik ayrımcılığa sürüklendiğini kaydeden Ökten, güneydoğu ve terör sorununun etnik kimlik ön plana çıkartılarak çözülemeyeceğini anlattı.
Düzenlenen törene Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Yiğiter, İl Genel Meclisi Başkanı Münir Karaevli, meclis üyeleri ve partililer katıldı.