info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

CHP Meclis Üyeleri İftar Yemeğinde

Merkez CHP İl Genel Meclis Üyeleri, Muhtarlarla İftar Yemeğinde Buluştu

Köylere otomatik klorlama makinası

*Suyun çok önemli bir varlık ve ihtiyaç olduğunu belirten Karaevli; Özellikle tüm köylerimize (257 köye) temiz, sağlıklı içme suyu verebilme konusunda otomatik klorlama makinesi verilmesi için harekete geçtiklerini ve planlama yaptıklarını anlattı.

*CHP Genel Saymanı Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak da, yaptığı kısa konuşmada, muhtarların, köylerin sorunlarını çok iyi bildiklerini söyleyerek, konunun takipçisi olduklarını, Yeni Köy Kanunu Tasarısının çok geciktiğini söyledi.

CHP Merkez İl Genel Meclis Üyeleri, merkez köylerin muhtarları ile merkezdeki mahalle muhtarlarına verdikleri iftar yemeğinde buluştular.

İftar yemeğine Tekirdağ Milletvekillerinden; CHP Genel Saymanı Faik Öztrak, Enis Tütüncü, CHP İl Başkanı Kadir Albayrak, Merkez İlçe Başkanı Recep Öktem, Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Başkan Yardımcısı Haldun Güler ve bazı İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile basın mensupları da katıldı.

Yemekte bir teşekkür konuşması yapan İl Genel Meclisi Başkanı Münir Karaevli, konuşmasında; Davetlerine icabet eden konuklara şahsı ve İl Genel Meclisi Üyesi arkadaşları Halil Karaca, Şaban Ergen ve Telat Akköse adına teşekkür etti. Muhtarlarla birlikte yaptıkları müşterek hizmetlere ve muhtarların yaşadıkları sıkıntı ve sorunlarına değindi.

Karaevli; Köye yönelik hizmetlerin verilmesinde İl Özel İdaresi nin, dolayısı ile önemli bir karar organı olan İl Genel Meclisi nin önemli görev, yetki ve sorululuğunun olduğunu belirterek, kaynak sıkıntısı çekmeleri nedeni ile düşündüklerini ve muhtarların beklediği hizmetleri yeterince veremediklerini söyledi.

KÖYDES den ve İller Bankası ndan ilimize gelen payların, diğer illerle mukayese edildiğinde çok az olduğunu rakamlarla vurgulayan Karaevli; Kaynak arayışı içinde olduklarını, bu nedenle İl Özel İdaresi nin aktifinde kayıtlı, atıl durumda olan ve İl Özel İdaresi ne yük getiren taşınmazların elden çıkarılarak, elde edilen gelirle faydalı hizmetler yapmayı düşündüklerini, ancak belirlenen satış değerlerinin yüksek tutulması nedeni ile yapılan ihalede taşınmazların alıcı bulamadığını, değer düşüklüğüne gidilerek tekrar ihale yapılacağını ifade etti.

Suyun çok önemli bir varlık ve ihtiyaç olduğunu belirten Karaevli; Özellikle tüm köylerimize (257 köye) temiz, sağlıklı içme suyu verebilme konusunda otomatik klorlama makinesi verilmesi için harekete geçtiklerini ve planlama yaptıklarını anlattı.

Köy muhtarlarının çok güç şartlar altında hizmet verdiklerine de değinen Karaevli, Merkezî Yönetimin, 2009 yılı içinde TBMM ye sunulan, aynı yıl içinde kanunlaşacağı ifade edilen Köy Kanunu ndaki değişiklikle ilgili Yeni Köy Kanunu Tasarısının Mecliste halen görüşülmediğinin de altını çizerek, hazırlanan, komisyonlara sunulmak durumunda olan ve Mecliste bekleyen tasarının bir an önce kanunlaşması isteğini bir kez daha dile getirdi.

Hazırlanan Yeni Köy Kanunu Tasarısı ile ilgili Merkezî Yönetime, Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığı ile önerilerinin de olduğunu belirten Karaevli, daha sonra şunları kaydetti: Şehre çeşitli nedenlerden çok sık gelip gitmek durumunda kalan muhtarların özlük haklarında, maaşlarında iyileştirme yapılması yerinde olacaktır diye düşünüyorum. Hazırlanan tasarıda köy muhtarlıkları, köy nüfusuna göre üç grupta toplanmakta. 1500 nüfusun üzerinde olan köyler üçüncü grup köy sayılırken, bu muhtarlarımıza 14 000 gösterge rakamının devlet memurları için belirlenen aylık katsayı çarpımı sonucu belirlenen miktarda net ödenek verilecektir.

Kasaba ve şehir mahalle muhtarlarına da aynı tutarda ücret verileceğini açıklayan İl Genel Meclis Başkanı Münir Karaevli, tasarıya ilave olarak önerdikleri şekilde köy gelirlerini arttırıcı hükümlere yer verilmesi halinde, daha iyi hizmetlerin yapılabileceğini, köylerimizin daha yaşanabilir hale gelerek, şehre göç olgusunun bir nebze de olsa önleneceğini belirtti.

CHP Genel Saymanı Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak da, yaptığı kısa konuşmada, muhtarların, köylerin sorunlarını çok iyi bildiklerini söyleyerek, konunun takipçisi olduklarını, Yeni Köy Kanunu Tasarısının çok geciktiğini, henüz komisyonlara gelmediğini, komisyonlara geldiğinde Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi olarak günün koşullarına uygun büyük ihtiyaç olan kanunun çıkması konusunda ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

Muhtarlara sadece ücret belirlemesinin yetmediğini, özlük haklarının da verilmesi gerektiğini belirten Öztrak, İl Genel Meclisi ile muhtarların uyum içinde olduklarını görmekten memnuniyet duyduğunu, KÖYDES ve İler Bankası ndan ilimize gelen yetersiz payın takipçisi olduğunu, KÖYDES ten gelen payın yetersiz oluşuna ilişkin olarak İçişleri Bakanına soru önergesi verdiğini de sözlerine ekledi. Sorusuna istinaden verilen cevabı ise çok geç ve yetersiz bulduğunu ifade eden Öztrak, Cevabı tatmin edici bulmadığını belirterek sözlerine son verirken, yemekte bir araya gelen İl Genel Meclisi üyelerine, muhtarlara, konuklara bayramlarını da kutlayarak teşekkür etti.