info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Candan Yüceer; Bizde Ayrı Gayrı Olmaz

CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Candan Yüceer, Muratlı`da basın mensupları ve muhtarlarla kahvaltıda bir araya geldi.

Gündeme ve hizmete dair önemli açıklamalarda bulunan Yüceer; " Bugün burada el birliği,güç birliği içinde Muratlımızı,Tekirdağımızı hep beraber hak ettiği yere taşıyacağız.Ben yıllardır milletvekili olarak Muratlımızın,Tekirdağımızın her bir mahallesini,sokağını,caddesini karış karış gezdim ve halen geziyorum.Temaslarımızda sorunları,sıkıntıları tespit etme,çözüm üretme,kamuoyu yaratma,Türkiye ve meclis gündemine taşıma noktasında hep beraber çalıştık.Çöze bildiklerimiz de çözemediklerimiz de oldu.Ama önemli olan iyi günde kötü günde hep beraber olduk.Sevincimizi paylaştık,acılarımıza ortak olduk.

Çözüm mücadelesinde birlikte uğraş verdik.Fakat Tekirdağ bu güne kadar ülke ekonomisine kattığı değerin karşılığını alamadı.Muratlımız da dahil olmak üzere,gerek tarımıyla gerekse sanayisiyle ülke ekonomisine kattığı değerler,Tekirdağ'ımıza kamu yatırımı olarak dönemedi.Tekirdağımız ödediği vergilerde,üretimde,sanayide hep ilk 10 içerisinde yer aldı ama hizmet alma aşamasında hep son 10 içerisinde oldu.Emeğinin,çalışmasının,üretiminin karşılığını alamadı.Burada bir orantısızlık,ayrımcılık,üvey evlat muamelesi var.Ama bu noktada bir çözüm olmadı. Bu noktada seçilmişlerin, siyasetçilerin, siz muhtarlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarının eksiği var ki, bir araya gelemiyoruz. Derdimizi gereken noktalara iletemiyoruz. Öyle ya da böyle bir eksiklik var. Ama eksiklik var diye, iktidar ve merkezi idare Muratlımızı,Tekirdağımızı yok sayıyor diye bizler de boyun büküp, kaderimize boyun eğip bir kenarda oturacak değiliz. Hemşerilerimizin daha iyi yollara daha sağlıklı bir çevreye, ulaşıma, her alanda kamu kurumlarına ihtiyacı var. Allah nasip ederse Büyükşehir olarak, ilçe belediyeleri olarak, el birliği, güç birliği koordinasyonlu ve planlı bir şekilde çözeceğiz. Biz çöp olan, hayal olan projeleri çok gördük. İsrafsız, ihtiyaç ve sorunlara yönelik projeler olmalı. Bunları bütün muhtarlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın, hemşerilerimizin işbirliği ile sizin taleplerini ve öngörüleriniz üzerinden bunu gerçekleştireceğiz.

Tekirdağımız son bir yılda 24 bin altıyüz kişilik göç almış. Hemen hemen her yıl neredeyse bir Muratlı kadar nüfus Tekirdağımıza göç ediyor. Hızlı kentleşme, çarpık sanayileşme oluyor. Bunu en çok yaşayan ilçelerimizden biri de Muratlı'dır. Şehrin ortasından geçen ve ilçeyi zehirleyen bir çorlu deremiz var. Şehrimizin ortasından geçen bir tren yolu var. Bu durum hem Tekirdağ'ımıza hem Muratlımıza sağlıksız bir çevre ve gelecek noktasında sıkıntı yaratıyor.Tekirdağ'a 2019 seçimlerinden bu yana 200 binin üzerinde insan göç etmiş. Çoğu il kadar nüfus Tekirdağ'a göç ediyor. Bu altyapı, okul,sosyal yaşam alanları, hizmet demektir. Ama bu merkezi idare tarafından görülmüyor. Bize düşen,günümüzün eksikliklerini ve ihtiyaçlarını hızla tespit edip bunlara uygun çözüm üretmektir. Bize düşen bu ihtiyaçları size hissettirmeden hemen çözmek ve bu göçü, bu ihtiyaçları öngörerek hizmetleri ona göre yapmaktır. Tekirdağ su fakiri bir il haline geldi. Su kaynakları tükenirken aynı zamanda da kirleniyor. Biz mevcut su kaynaklarınızı koruyarak ve yeni su kaynakları sağlayarak bu soruna son vereceğiz. Bir de Muratlı'da tren yolu sorunu var. Şehri ikiye bölüyor. Hızlı tren geçirecekleri ana güzergahını değiştirdiler. Madem hızlı tren buradan geçmiyor, mevcut tren yolunuzu da kaldırın. Şehre faydanız olmayacaksa, zararınız da olmasın. Bir de hizmette o partili bu partili anlayışı var. Ayrıştırma, ötekileştirme var. Bizde ayrı gayrı yok. Biz herkese eşit oranda hizmet etme sözü veriyoruz. Bizim için asıl olan insandır ve halka hizmettir " Dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin