info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

CHP Tekirdağ Kadın Kolları Başkanı Fatma Ormancı; Bu Karar Kadınların Mücadelesinin Zaferidir

CHP Tekirdağ kadın kolları,Cumhuriyet kadınları ve kadın cinayetlerini durduracağız platformu ile birçok dernek ve platformun bir araya gelmesiyle,mecliste Salı günü görüşülen yasanın iptali için önce Tekirdağ Tuğlalı parkta bir araya geldiler.

Ardından Ankara’ya hareket ederek,tüm Türkiye’den gelen kadınlarla birlikte,tecavüzcüsüyle evlendirme yasası denen yasanın iptali için meclis önünde eylem yaptılar.Meclisten yasanın iptali kararı çıkınca bir basın açıklaması yapan CHP Tekirdağ kadın kolları başkanı Fatma Ormancı; “Tecavüz sebebi ve sonucu aranmayacak kadar ağır bir insanlık suçudur. İstismara uğramış çocukları tecavüzcüsüyle evlendirip tecavüzcüleri aklayan bu zihniyete asla geçit vermeyeceğiz!

Çocuk istismarı da bir insanlık suçudur, kabul edilemez. Artık yeter!!! Tacizi ve tecavüzü meşrulaştıran önergeye “Hayır!” demek için burada toplandık. Bankta yan yana oturan iki gence tahammül edemeyerek bir genç kızın hayatını elinden alanlar, çocuk tecavüzlerini aklamaya ve tecavüzü de normalleştirmeye çalışıyorlar. Tecavüz edeceksin, tecavüze uğrayanın yaşadığı travmanın, kaç yaşında olduğunun, yıkılan bir hayatın, soldurulan umutların bir önemi yok. Yaptığın yanına kalacak, yaşadığın kazancın olacak. “Evleneceğim” de, yeter!.. Bu sayede yargılanmaktan da kurtulacaksın.

Biz CHP’li kadınlar tacizi, tecavüzü, çocuk istismarını aklamanıza izin vermeyeceğiz! Bu nedenle tacizi ve tecavüzü meşrulaştıran bu önergeye “Hayır!” demek için… “Yeter artık!” demek için… “Bu acıları önle ve durdur!” demek için sadece kadın olma paydasında birleşen, bu mücadelede “Ben de varım!” diyen bütün kadınları, Sivil Toplum Kuruluşlarını ve dernekleri, 22 Kasım 2016 Salı günü saat 10.30’da Türkiye Büyük Millet Meclisi Dikmen Kapısında buluşmaya çağırdık. Yarın çok geç olabilir.Sen yoksan bir eksiğiz!..dedik ve bu yasanın iptali ile sevindik.Bu,kadınların haklı mücadelesinin zaferidir.Kadınlar ölmesin,kadınlar şiddet görmesin,kadınlar tecavüze uğramasın.

Bu ayrımcılık ve şiddet artık son bulsun” Dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin