info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Chp Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çerkezköy`ün Postane Çilesi Ne Zaman Bitecek

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çerkezköy’ün Kızılpınar Mahallesi’nde personel yetersizliği nedeniyle yurttaşların yaşadığı postane çilesini Meclis gündemine taşıdı.

Vezneden dışarıya taşan uzun kuyrukların Çerkezköy’e yakışmadığını belirten Yüceer, sorunun bir an önce çözülmesini istedi. 

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çerkezköy’ün yaşadığı postane çilesini Meclis gündemine taşıdı. TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Yüceer, Çerkezköy’ün yaklaşık 30 bin nüfuslu Kızılpınar Mahallesi’nin tek postanesinde, tek memurun görev yaptığını bildirdi. ÇERKEZKÖY’E YAKIŞMIYOR Yüceer, mahalle sakinlerinin işlemlerini yaptırmak için çok uzun bir süre kuyrukta beklemek zorunda kaldıklarına, kuyruğun vezneden dışarıya taştığına, oluşan görüntülerin Çerkezköy’e yakışmadığını belirtti. 

Yüceer, duruma haklı tepki gösteren Çerkezköylülerin bir an önce sorunun çözülmesini ve çektikleri çilenin bitmesini istediğini kaydetti. CHP’li Yüceer, “Söz konusu durum; 6475 Sayılı Posta Hizmetleri Kanunu’nun evrensel posta hizmetlerinin belirlenen ulusal veya uluslararası standartlara uygun yürütülmesine ilişkin maddesinin de açık ihlalidir dedi. ÇİLE NE ZAMAN BİTECEK -Çerkezköy Kızılpınar Mahallesi sakinlerinin postane çilesi ne zaman bitecektir? 

Bu yönde bir çalışma var mıdır? -Çerkezköy’e yakışmayan kuyruk görüntüleri için Bakanlık olarak postaneye daha fazla personel görevlendirme düşünülmekte midir? 

NEDEN HİÇBİR MEMUR ATANMADI? 

-Şimdiye kadar postaneye herhangi bir personelin atanmamasının gerekçesi nedir? 
-Söz konusu durumla ilgili Bakanlığınıza herhangi bir şikayette bulunulmuş mudur? Ne zaman bulunulmuştur? BAŞKA BİR ÖRNEĞİ VAR MI? 
-30 bin nüfuslu bir mahalleye tek bir memurun hizmet vermesi örneği herhangi bir ilçe ya da mahallede var mıdır? 
-Söz konusu durum; 6475 Sayılı Posta Hizmetleri Kanunu’nun 4. Maddesi 1. Fıkrası k bendinde evrensel posta hizmetlerinin belirlenen ulusal veya uluslararası standartlara uygun yürütülmesine ilişkin faaliyetleri izlemek, denetlemek ve gerekli tedbirleri almanın açık ihlali değil midir? 
-30 bin nüfuslu bir mahalleye tek bir memurun hizmet vermesi ulusal ya da uluslararası standartlara uygun mudur?” Dedi.
Kaynak : Murat Ürtekin